Вершково часниковий соус

full_1343741712_chesnochno-slivochnyy-6

Самим ніжним і одночасно пікантним соусом вважається вершково – часниковий соус з додаванням зелені . Він чудово поєднується з м’ясними та рибними стравами , тушкованими грибами , запеченої картопелькою та іншими стравами. Приготувати такий соус не складе особливих труднощів навіть самому недосвідченому кулінарові . При бажанні можна додати в соус зелень , спеції і мариновані огірки. Даний соус можна сміливо брати на замітку , він стане відмінним доповненням до будь-якої страви.

Інгредієнти:

вершки 200 мл

борошно 2 столових ложок

часник 2 зубчиків

зелень за смаком

сіль за смаком

яйце 1 штук

спеції за смаком

горіх мускатний 0,5 чайних ложок

перець чорний за смаком

Приготування:

1343741740_slivochno-chesnochnyy-1
Насамперед, потрібно почистити і дрібно нарізати часник. Потім покласти його в сотейник або каструлю і поставити на плиту. Сковорода повинна бути сухою.

1343741693_chesnochno-slivochnyy-2
Потім додати трохи борошна і злегка її обсмажити , постійно помішуючи.

1343741704_chesnochno-slivochnyy-3
Коли мука стане трохи коричневою , в сковороду влити вершки і ретельно все перемішати до отримання однорідної маси. Можна використовувати віночок , щоб не утворилися грудочки. Потім вмішати в соус подрібнену зелень – кріп , петрушку , зелену цибулю , а також дрібку мускатного горіха. При бажанні можна урізноманітнити соус спеціями за смаком , додати сіль і перець. Варити протягом 5-7 хвилин на середньому вогні , постійно помішуючи.

1343741772_chesnochno-slivochnyy-4
Окремо потрібно відварити курячі яйця і дрібно порубати їх. Додати в готовий соус і все ретельно перемішати. При бажанні в соус можна додати дрібно нарізані мариновані гриби або огірочки. Ніжність і еластичність соусу додасть шматочок вершкового масла , який слід кинути в гарячий соус.

1343741737_chesnochno-slivochnyy-5
Подавати вершково часниковий соус найкраще до риби або білого м’яса , так як він має пряний і одночасно ніжний смак. Такий соус можна сміливо брати на замітку , він завжди стане прекрасним доповненням до страви. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.