Салат з кукурудзою (у формі кукурудзи)

10000853

Кукурудза , причому не тільки консервована , це продукт , який ідеально підходить для різноманітних салатів. Куди її не додав , в якій салат не поклади , скрізь вона буде цілком доречна. З кукурудзою можна зробити досить багато всяких страв , але я пропоную Вам цей невигадливий , але від того не менш смачний салат.

Інгредієнти:

Яйце куряче 3 шт

Сир 120 гр

Чорнослив 100 гр

Кукурудза консервована 1 банка

Часник 2 зубчики

Майонез за смаком

Цибуля зелена за смаком

Приготування:

10005780

Відварюємо яйця в трохи підсоленій воді. На смак сіль ніяк не вплине , зате з її допомогою яйця не потріскаються і збережуть всі свій вміст всередині. Варити потрібно хвилин 7-8 , за цей час білок і жовток всередині яйця встигнуть зваритися круто . Після повністю охолоджуємо наші інгредієнти і нарізаємо на дрібні шматочки. Можна для цієї мети використовувати яйцерізку , завдяки чому салат з кукурудзою буде готуватися за лічені хвилини. Те , що яйця будуть розрізані на брусочки , ніяк не вплине на смак , хоча тут дивіться самі – як Вам більше подобається.

10005781

З сиру зрізаємо корочку , після чого його можна натирати на крупній тертці. Будьте обережні , щоб не поранитися. Не забувайте , що прогрес не стоїть на місці і замість рук для натирання сиру можна використовувати або спеціальні захвати , які вбережуть шкіру , або ж взагалі скористатися спеціальною механічною або електричною теркою .

10005782

Тепер ретельно промиваємо чорнослив. Після цього, не замочуєчи , нарізаємо його дрібними шматочками. В принципі , можна використовувати і м’який і попередньо замочений чорнослив , тоді салат з кукурудзою буде більш м’яким і ніжним. При промиванні зверніть увагу на воду – якщо вона стрімко почне чорніти , то ” чорнослив” можна сміливо викидати , тому що це зовсім не він , а пофарбована не першої свіжості курага.

10005783

Всі компоненти можна викладати в миску. Дві третини банки кукурудзи так само відправляємо в салатницю. Продавлюємо часник через прес , додаємо майонезу і все ретельно перемішуємо. Частина кукурудзи яка залишилась буде потрібна для нашої карколомної прикраси.

10005784

Тепер приступаємо до сервіровки . Беремо блюдце довгастої форми ( овальне ) , викладаємо салат з кукурудзою і формуємо з нього початок ( формою , як і морквина ) . Якщо немає відповідного блюдця , то можна скористатися осиледницею або ж звичайними тарілками. А вже якщо не полінуватися , то можна зробити невеликі порційні кукурузки кожному гостю .

10005785

Тепер по всій поверхні нашого качана вкладаємо зернятка кукурудзи. Початок вже добре сформувався , залишилися лише невеликі штрихи. Расщепляємо пір’я цибулі з одного боку , а всередині змащуємо майонезом , щоб вони не згорталися . Тепер « приклеюємо » пір’ячко до качана як листочки.

10000853

 

У результаті у нас вийшов чудовий салат з кукурудзою у формі цієї самої кукурузки . Якщо дати салату трохи постояти в холодильнику , то всі інгредієнти просочуються , утворюючи справжню симфонію смаку. Приємного апетиту! Ваші гості та рідні напевно будуть задоволені цією чарівною стравою. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.