Молочний суп з вермішеллю

2897-molochnyy-sup-s-vermishelyu-1 (1)

Дуже смачними і корисними є молочні супи. А якщо це молочний суп з куркою , локшиною , селерою і горохом , то це вибух ароматів і смаку.

Інгредієнти:

 Куряче філе 2 кг

Чебрець сухий 1 чайна ложка

Перець за смаком

Цибуля 2 штуки

Локшина 200 грам

Вода 450 мл

Сіль за смаком

Молоко 400 мл

 Горох 200 грам

Борошно 2 столових ложки

Приготування:

2897-molochnyy-sup-s-vermishelyu-2

У каструлю потрібно налити воду і курячий бульйон. Додати лавровий лист , сіль і мелений чорний перець з сухим чебрецем. Все перемішати і поставити на вогонь.

2897-molochnyy-sup-s-vermishelyu-3

Моркву почистити і гарненько промити холодною водою. Нарізати невеликими кусочками.

2897-molochnyy-sup-s-vermishelyu-4

Ріпчасту цибулю почистити від лушпиння і промити і подрібнити невеликими кубиками.

2897-molochnyy-sup-s-vermishelyu-5

Черешки селери очистити руками і промити водою. На обробній дошці нарізати маленькими кусочками.

2897-molochnyy-sup-s-vermishelyu-6

Гарненько промити курку і на обробній дошці ножем очистити жилки і жир.

2897-molochnyy-sup-s-vermishelyu-7

Тепер потрібно куряче філе додати в каструлю з бульйоном. Після цього покласти туди подрібнені овочі , все гарненько перемішати ложкою. Поставити плиту на середній рівень і довести рідку масу до кипіння. Варити , накривши кришкою близько півгодини.

2897-molochnyy-sup-s-vermishelyu-8

Тепер виделкою дістати з каструлі курку і перекласти в миску, щоб вона дійшла до кімнатної температури. Вийняти з каструлі лавровий лист і зняти піну з поверхні бульйону. М’ясо розділити невеликими кусочками.

 2897-molochnyy-sup-s-vermishelyu-9

Далі знову закип’ятити бульйонну суміш з овочами і викладемо туди яєчну локшину. Варити будемо хвилин 5 на середньому вогні. Після цього додамо в бульйонну суміш молоко і все ретельно перемішуємо ложкою. Тепер потрібно вогонь зробити менше середнього і залишити суп настоятися . Викласти в невелику каструлю борошно і залити молоком. Ручним віночком збити до однорідної маси. Влити молочно- борошняну суміш в наш суп , все добре перемішати і варити до загустіння. На це буде потрібно хвилин пять.

2897-molochnyy-sup-s-vermishelyu-1 (1)

Потім додамо курку і горошок. Перемішаємо і варимо 2 хвилини. Тепер відставимо каструлю з плити , щоб суп настоявся. Подавати такий суп в порційних тарілках , прикрасивши зеленню. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.