Мариновані баклажани

4608-marinovannye-baklazhany-1

Мариновані баклажани – це прекрасна закуска на зиму.  

Інгредієнти:

баклажани  1 кг

 олія рослинна  100 мл

  часник  4 зубчики

 перець чилі  1 штука

  вода  1 літр

  сіль  100 грам

 оцет  150 мл

Приготування:

4608-marinovannye-baklazhany-2

Зубчики часнику викласти на дошку для оброблення і придавити їх, використовуючи рукоятку ножа. Тепер з легкістю можна зняти з часнику лушпиння. Порубати дрібно часник ножем. Для цих цілей можна використовувати давку. Перекласти подрібнений компонент на блюдце.

4608-marinovannye-baklazhany-3

Перець чилі помити водою. Виклавши на обробну дошку, надягти поліетиленові рукавички на руки і тільки тепер можна взяти в руки ніж, відрізати у перцю плодоніжки, розрізати його навпіл уздовж, очистити від насіння. Порубати дрібно кусочками.

4608-marinovannye-baklazhany-4

Баклажани промити водою. Ножем нарізати їх шматочками, переклавши в миску. Подрібнені баклажани посипати сіллю і залити водою. Вода повністю повинна покрити овочі. Нехай так постоїть годинку, щоб вийшла гіркота.

 4608-marinovannye-baklazhany-5

Потім солону воду злити і промити баклажани водою прямо в мисці. Тепер займемося стерилізацією банок. Спочатку потрібно добре вимити банки гарячою водою з додаванням будь-якого миючого засобу. Після закипання води, накрити акуратно каструлю плоским ситом, за розміром більшим каструлі і поставити банки на сито горлом вниз.

 4608-marinovannye-baklazhany-6

Після того, як по внутрішніх стінках банок будуть стікати краплі рідини, зняти їх прихватками. Поставити вниз шийкою банки на тканині кухонний рушник і залишити стигнути. Зняти з каструлі сито і викласти туди кришки. Стерилізувати в киплячій воді хвилин 15. Потім дістати і викласти кришки на рушник. Довести воду до кипіння і висипати сіль. Перемішати столовою ложкою і вилити в суміш яблучний оцет. Маринад закип’ятити. Викласти баклажани в киплячий маринад, варити  4хвилини. Шумівкою перекласти шматочки баклажанів в друшляк і поставити в раковину. Налити рослинної олії в сотейник і поставити на вогонь. У розігріту олію викласти баклажани і обсмажити хвилини 3, помішуючи суміш за допомогою дерев’яної лопатки. Далі, додати подрібнений часник, а потім гострий перець. Перемішати і смажити ще хвилину.

 4608-marinovannye-baklazhany-7

Після цього мариновані баклажани потрібно перекласти в стерилізовані банки. Щільно закрити кришкою і остудити при кімнатній температурі, перевернувши догори дном і вкутавши ковдрою. Остиглі мариновані баклажани можна подавати до столу. На смак ці баклажани нагадують гриби. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.