Суп харчо пісний

2906-postnyy-sup-harcho-9

Національне грузинське блюдо – суп харчо містить мінімальну кількість калорій і прекрасно насичує організм. Його рекомендовано вживати людям з проблемами з травленням.

Інгредієнти:

вода 3 літри

картопля 4 штуки

морква 1 штука

цибуля 2 штуки

рис 0,5 склянок

петрушка 1 пучок

томатна паста 0,5 склянок

горіхи волоські 0,5 склянок

часник 5 зубчиків

олія рослинна 50 мл

сіль за смаком

перець за смаком

перець горошком 5 штук

лавровий лист 3 штуки

Приготування:

2906-postnyy-sup-harcho-2

Спочатку потрібно підготувати картоплю. Промити її гарненько холодною проточною водою. Потім перекласти картоплю в глибоку каструлю , залити водою і поставити на плиту. Включити конфорку на сильний вогонь. Довести воду до кипіння. Після цього , прикрутити вогонь і варити картоплю до готовності. Це займе хвилин 20.

2906-postnyy-sup-harcho-3

Ядра волоських горіхів потрібно викласти в пластиковий пакет , випустити звідти повітря , закрити і качалкою подрібнити горіхи. Рис перебрати , видалити брудні зерна. Потім перекласти в друшляк і промити холодною водою. Далі залишити рис в друшляку , щоб вода стекла і потім перекласти в окрему тарілку.

2906-postnyy-sup-harcho-4

Моркву очистити від шкірки і помити водою. Цибулю і часник почистити від лушпиння , промити водою разом зі свіжою зеленню петрушки. Подрібнити цибулю кубиками.

2906-postnyy-sup-harcho-5

Моркву нарізати кільцями і потім соломкою.

2906-postnyy-sup-harcho-6

Часник нарізати як заманеться.

2906-postnyy-sup-harcho-7

Петрушку струсити від надлишків рідини над раковиною і нашаткувати дуже дрібно . Розкласти всі інгредієнти за окремими тарілками.

2906-postnyy-sup-harcho-8

Тепер можна злити воду з каструлі , картопля перекласти в тарілку і дати охолонути. Далі потрібно зняти шкірку і нарізати кубиками. Налити в мірну склянку потрібну кількість дистильованої води і поставити на кухонний стіл разом з рослинним маслом , томатною пастою , сіллю і спеціями , зазначеними в рецепті. Тепер потрібно взяти великий казан , поставити його на плиту , включити на невеликий вогонь. Після цього влити рослинне масло. Після того , як масло розжариться , додати акуратно туди томатну пасту і гасити, безперервно помішуючи хвилини три . Потім додати цибулю і моркву. Обсмажувати овочі хвилини 4 . Далі в казан потрібно покласти волоські горіхи і спеції. Ще хвилин п’ять знову обсмажувати овочі. Далі залити дистильованою водою. Після закипання рідини , всипати промитий рис в казан , зменшити температуру і варити рис хвилин 20 . Після цього додати відварену картоплю.

2906-postnyy-sup-harcho-9

Приправимо зеленню і варимо суп протягом 5 хвилин. Тепер потрібно вимкнути плиту , накрити казан кришкою . Дати супу постояти хвилин 10 . Такий суп потрібно подавати до столу гарячим. Перед подачею в суп додати зелень кінзи , кропу , петрушки , базиліка. До супу подати житній хліб або з пісні булки! Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.