Суп з нутом і бараниною

996_0178ce0_6041_6hi

Ситний, зігріваючий, дуже смачний зимовий суп. Хоча, звичайно, готувати його можна в будь-який час року.
Замість нуту можна використовувати сочевицю або горох (горох треба попередньо замочити у воді на 6-8 годин).
Замість баранини можна використовувати яловичину, але я раджу використовувати саме баранину.
Кількість інгредієнтів вказано на чотирилітрову каструлю.

Інгредієнти

800 г баранини
200 г нуту
250 г помідорів
800 г картоплі
150 г цибулі
3 ст.л. томатного соусу або пасти
5-7 гілочок чебрецю (або будь яку зелень за смаком)
рослинне масло
сіль
перець

996_010078ce0_5915_p

Приготування

Нут замочити у воді на 4-5 годин.

996_0278ce0_5922_p

Баранину відварити протягом 30 хвилин.

996_0378ce0_5930_p

Додати нут, варити протягом 1 години.

996_0478ce0_5935_p

М’ясо вийняти, нарізати невеликими шматочками.
Повернути в бульйон.

996_0578ce0_5995_p

Цибулю дрібно нарізати.

996_0656z8g_5942_p

Помідори дрібно нарізати.

996_0756z8g_5945_p

Картоплю почистити, нарізати брусочками або кубиками.

996_0856z8g_5950_p

На рослинному маслі злегка обсмажити цибулю.

996_09378s7_5957_p

Додати помідори, обсмажити.

996_010378s7_5964_p

Додати томатний соус.

996_011378s7_5969_p

Перемішати, тушкувати 1-2 хвилини.

996_012378s7_5975_p

У бульйон додати картоплю.
Посолити, поперчити.
Варити 5-7 хвилин.

996_013559cd_5979_p

Додати цибулю з томатами.
Варити до готовності картоплі.
Якщо необхідно, посолити.

996_014559cd_5985_p

Додати чебрець, закрити кришкою.
Дати настоятися протягом 30 хвилин.

996_015559cd_5990_p

996_0178ce0_6041_6hi

Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.