Гарбузовий суп

PumpkinSoup

До гарбуза я завжди ставилася байдуже, а ліпше сказати «ніяк ». Крім пшоняної каші з гарбузом , на яку навіть дивитися не хотілося , не те , що пробувати , інші страви мені були невідомі . Як я була не права!

Інгредієнти:

на 4 порції

Гарбуз – 1 кг , порізати шматками товщиною в 1 см , шкірку зрізати не треба.

Цибуля – 1 шт , дрібно нарізати

Картопля -2 шт. , Нарізати кубиками.

Часник – 4 зубчики

Імбир – 2,5 см , очистити від шкірки , нарізати соломкою

Курячий бульйон – 0,75 літра

Кінза – 2 пучка

Чебрець – кілька гілочок

Вершки – 200 гр

Мускатний горіх – мелений

Гарбузове насіння – обсмажити на сковороді

Оливкова олія – ​​3 ст.л.

Цедра лимона – нарізана дрібною стружкою

Сметана – 4 ст.л.

Сіль , перець

Приготування:

PumpkinSoupIngredients

Виявляється, крім унікальних смакових якостей , в гарбузі є рідкісний вітамін Т , завдяки якому калорійна і жирна їжа краще засвоюється. Тепер зрозуміло , для чого деякі фарширують жирного гусака чи качку гарбузом замість кислих яблук.

CookingPumpkin

Після того , як ми побували в Хорватії та спробували масло з гарбузового насіння , іншого подарунка з цієї країни я більше не чекаю. Тарілка оранжевого гарбузового супу , ніби ввібрала в себе спекотне літнє сонце.

BOiling

Гарбуз , нарізаний шматками , укласти на змащений олією лист і запікати протягом 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Blending

У цей час у глибокій сковороді або каструлі з товстим дном обсмажити цибулю , часник ( 1 зубчик ) і імбир. Потім додати картоплю і чебрець , влити 1,5 склянки курячого бульйону і варити , поки картопля не стане м’якою.

FryingSeeds

Запечену гарбуз звільнити від шкірки (що дуже просто робиться) і разом з вмістом каструлі розмолоти блендером до стану пюре.

BoilingPumpkinSoup

Додати залишився бульйон і поставити на вогонь , довести до кипіння , потім влити вершки і варити 5-7 хвилин. Додати сіль . У самому кінці додати цедру лимона.

Blending2

У мисці за допомогою блендера розмолоти залишився часник з 0,5 ч.л. солі, додати кінзу, розмолоти, і тонкою цівкою влити оливкове масло. У нас вийшло песто з кінзи (тільки без горішків і пармезану ).У тарілку налити два ополоника супу- пюре , додати 1 ст.л. нашого зеленого песто і 1 ст.л. сметани , посипати мускатним горіхом і гарбузовим насінням.

Thumb-Pumpkin-Soup

У моїх гостей цей суп завжди йде на ура. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.