Борщ український з хвостами

borshch-objchnji_1335160470_0_max

Сьогодні будемо готувати борщ український – рецепт з фото покроково уявляю, нюанс – готується зі свинячими хвостами, що надає борщу особливий шарм. Такий борщик ситний дуже, смачний, до душі вашим домочадцям точно доведеться.

Отже, закуповуємо продукти і поспішаємо на кухню, борщик з хвостиками варити, сімейство смачно годувати.

Продукти на 4-х літрову каструлю:

  • 2 свинячих хвостика, добре обрізаних, з м’ясцем, а не голі палиці;
  • 2 великі картоплини;
  • 1 буряк;
  • 1 велика Морковина;
  • 1 цибулина;
  • маленький качан капусти або половинка великого (капуста в кінці додається, будете дивитися самі, скільки треба накромсати до потрібної густоти борщу, я роблю густий);
  • томатна паста – пару ложок;
  • 1 ложка борошна;
  • олія для смаження.

Як будемо борщ готувати:

Отже, продукти закупили, приступаємо до готування. В першу чергу потрібно зайнятися хвостиками. Їх очистити, гарненько ножичком, промити під краном ретельно, залити водою і поставити каструлю на вогонь. Як закипить, пару хвилинок нехай побурлить круто вода, щоб змило все непотрібне з хвостиків, потім воду злити, ще промити добре хвостики і все, можна заливати водою чистою і вже ставити варити. Як закипить вода – до самого мінімуму вогонь звести, і нехай собі поваритися там до готовності. Потім на тарілку викласти, нехай остигають.

Поки хвостики варяться, ви підготуйте всі продукти. Морквину натерти (я зазвичай на великій тру, ви можете і середньою скористатися, як вам подобається).

Картопельку очистити, обмити і нарізати, цибульку нашаткувати для засмажки кубиком.

Буряк очистити (заздалегідь промити), і натерти на тертці крупно. Можна, як робила моя мама, нарізати тонкими брусочками, але я люблю – коли саме натерта. Тепер, коли ви витягли хвостики, і у вас підготовлені всі продукти, справа піде швидше. У киплячу воду кидайте картоплю і буряк (такий нюанс – буряк потрібно тільки в киплячу воду кидати, інакше вона почорніє), і нехай варяться. Ми тим часом будемо зажарку готувати.

На сковороді на олії обсмажуємо цибульку, як зарозовіє – додаємо моркву, все обсмажуємо до золотистого кольору, потім додаємо томат, трохи прожарюємо, помішуючи, потім ложку борошна, розсипаючи його з ложечки по всім овочам, розмішуємо гарненько і теж трохи обсмажуємо, потім наливаємо водички, щоб густо сильно не було, розмішуємо і чаклуємо зі спеціями. Я за настроєм можу додавати: хмелі-сунелі, базилік, петрушку, кріп, зелену цибульку, ви – як вам подобається. Далі в кінці кидаємо пару лаврових листів і вимикаємо. Зажарка готова.

Тепер залишилося нашаткувати капусту. Я зазвичай роблю це в самому кінці, нарізаючи її дрібно гострим ножичком, і додаю так, щоб густота борщу мене влаштовувала, зазвичай це так густо, що ложка стоїть!), Але це справа смаку!

Тепер знову нюанс: якщо хочете, щоб капуста була м’якою – додаєте спочатку капусту в борщ, нехай покипить пару хвилин, потім вже зажарку додаєте, якщо любите, щоб капустка була хрусткою – додавайте після засмажки, кислота томата не дасть їй розвариться, вона залишиться хрусткою . Все, закипить борщик – посоліть, додайте, за смаком своє, що не вистачає, і вимикайте.

Поради:

Якщо сім’я велика і ви швидко борщ з’їсте – можна додати відразу пару ложок сметани, нехай перекипить і вимкнути. Якщо борщ буде стояти кілька днів – сметанку краще додавати потім в тарілки при їжі, щоб борщу не прокис.
Якщо любите з ароматом часничку – також можна кілька зубків накришити в борщик, це додасть йому додаткову пікантність і легкий часниковий аромат. Тільки пам’ятайте, що при нагріванні часник втрачає і запах і смак.

Тепер справа за малим – дочекатися, поки борщик настоїться. Хоча, якщо терпіти несила – можна вже і наливати в тарілочку і їсти, але коли настоїться – він буде смачнішим.

Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.