Майонез «Домашній»

885_0148td3_7994_6gi

Інгредієнти
3 жовтки
150 мл рослинного масла (я використовую оливкову)
1 ч.л. гірчиці (пасти)
5 ч.л. лимонного соку
0.5 ч.л. цукру
0.5 ч.л. солі

885_010048td3_7930_b
Приготування

Якщо ви ніколи не робили домашній майонез, обов’язково спробуйте, результат вас порадує.
Головне не поспішати і зробити все за інструкцією.
Важливий момент – всі використовувані продукти мають бути кімнатної температури.
У рецепті використовуються тільки жовтки, з білків можна приготувати «Безе».
Перш, ніж відокремлювати жовтки від білків, ретельно вимийте яйця, бажано, з харчовою содою.
Зберігати готовий майонез у холодильнику, використовувати протягом 5-7 днів.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 200 г майонезу.

885_0248td3_7937_b
Жовтки збити з гірчицею, цукром і сіллю.
885_0348td3_7948_b
Акуратно, буквально по чайній ложці, додати масло, не припиняючи збивати.
885_0448td3_7974_b
Коли маса стане однорідною, можна сміливо додати все масло, добре збити.
Додати сік лимона, масу ще раз збити.
Якщо майонез здасться занадто густим, можна додати трохи холодної кип’яченої води.
885_0148td3_7994_6giПриємного апетиту!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.