Фруктова піца

 

4255-fruktovaya-picca-1

Піцу люблять у всьому світі, але, виявляється, можна приготувати оригінальну фруктову піцу на десерт.

Інгредієнти:

 молоко 150 мл

дріжджі 0,5 чайних ложок

мука 250 грам

мед 2 чайних ложки

олія оливкова 2 чайних ложки

цедра 2 столових ложки

сіль 1 щіпка

вишня 100 грам

полуниця 200 грам

ківі 1 штука

абрикоси 100 грам

чорниця 50 грам

Приготування:

4255-fruktovaya-picca-2

Спочатку нам потрібно приготувати тісто для піци. Для цього потрібно підігріти молоко. Тепле молоко розлити по двох піалах. При цьому в одну піалку потрібно налити більше, ніж у другу. В одну піалку додати мед, перемішати до повного розчинення меду і всипати дріжджі. Перемішувати НЕ потрібно.

4255-fruktovaya-picca-3

Цю піалку відставити хвилин на 10, щоб активувалися дріжджі. В іншу піалку з теплим молоком додати сіль і перемішати до повного розчинення солі. Просіяти необхідну кількість пшеничного борошна в миску. Потім в миску з борошном потрібно додати цедру апельсину.

 4255-fruktovaya-picca-4

Апельсин промити гарячою водою і витерти насухо паперовим кухонним рушником. Цедру можна натерти через дрібну тертку прямо в миску. Перемішати борошно і цедру апельсина. Потім додати молоко з дріжджами і медом. Все гарненько перемішати. Після цього додати молоко з сіллю і знову все гарненько перемішати.
Додати оливкове масло, перемішати і почати заміс тіста руками.

 4255-fruktovaya-picca-5

Перекласти тісто на стіл і вимішувати до однорідного пружного стану. Сформувати з тіста кулю, покласти тісто в миску і накрити харчовою плівкою або кухонним рушником. Залишити підходити протягом півгодини.
Тепер займемося підготовкою фруктів для начинки. Не обов’язково слідувати варіанту підбору фруктів, викладеному в рецепті. Можна брати фрукти, які у Вас в наявність. Ківі гарненько промити проточною водою, очистити за допомогою ножа і, виклавши на обробну дошку, нарізати на невеликі шматочки. Перекласти подрібнені ківі в тарілку.

 4255-fruktovaya-picca-6

Абрикоси розділити половинками, видалити кісточки і нарізати дольками на обробній дошці за допомогою ножа. У полуниці видалити хвостик, розрізати навпіл.

 4255-fruktovaya-picca-7

Нектарин нарізати кубиками або часточками. Перекласти в окрему тарілку. Вишню і чорницю гарненько помити, просушити і перекласти в тарілку. Далі, тісто потрібно вийняти з миски. Викласти на робочу поверхню, присипану борошном і розкачати тісто за допомогою качалки в тонке коло. Застелити пергаментом форму для випічки і перекласти туди тісто. Зробити це можна намотавши тісто на качалку і, обережно розкрутивши над формой.

 4255-fruktovaya-picca-8

Розрівняти у формі тісто руками і зробити виделкою проколи по всій поверхні. Поставити корж в, попередньо розігріту до 180 градусів, духовку і випікати хвилин 10 Дістати форму з готовим коржем і остудити при кімнатній температурі. Змастити остиглий корж невеликою кількістю варення. Викласти зверху фруктову начинку. Фруктова піца готова. Подавати фруктову піцу можна на десерт, нарізавши порційними шматочками. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.