Млинці на молоці

1558-bliny-na-moloke-6

Млинці на молоці вважаються одним з головних страв нашої національної кухні – їх ще наші предки готували в дуже давні часи. Існує навіть теорія, що перший приготований млинець – це був кисіль з вівса, який планувалося розігріти на вогні, але в результаті він підсмажився, так як кухар забув його зняти. В результаті вийшов дуже ніжний і смачний коржик – і з часом його стали готувати не тільки з вівса, застосовувалось вже житня, пшенична і гречана мука. До речі, на Русі найчастіше використовували саме гречану муку, щоб випікати млинці навіть і в домашніх умовах. 

Інгредієнти:

  Молоко 500 мл

 Курячі яйця 3 штуки

  Борошно пшеничне 200 грам

  Сіль 1 чайна ложка

 Олія соняшникова рафінована 2 столових ложки

Приготування:

1558-bliny-na-moloke-1

Рецепт досить простий – для початку Вам потрібно запастися молоком, яйцями, борошном, рослинною олією, цукром і сіллю. В одній ємності мука, яйця, сіль і цукор перемішуються своїми руками доти, поки вони не придбають однорідну консистенцію, а також поки повністю не зникнуть грудочки.

1558-bliny-na-moloke-2

Далі нам буде потрібно додати в масу молоко – додаємо дуже акуратно і по кілька ложок, не зупиняючи перемішування. І пам’ятайте, якщо Ви хочете, щоб кожен Ваш домашній млинець був м’який і смачний – Ви повинні виконувати покроковий рецепт в самих дрібних деталях.

1558-bliny-na-moloke-3

Отже, поступово ми ввели все молоко в тісто, і воно вийшло вельми рідким. Не варто панікувати – так і повинно бути.

1558-bliny-na-moloke-4

Розігрійте сковороду, додайте невелику кількість рослинної олії (в ідеальному випадку можна навіть самостійно змастити її за допомогою кулінарного пензлика. Пам’ятайте, щоб не зіпсувати результат – необхідно перед кожним млинцем своїми руками протирати сковороду рослинною олією. Отже, далі ми наливаємо на сковороду порціями тісто при допомозі кухонної рукавички, якщо готування ведеться в домашніх умовах, повинно вийти приблизно 12-13 млинців.

1558-bliny-na-moloke-5

Коли краї стануть поступово відставати від сковороди, домашній млинець потрібно перевернути. І врахуйте, один млинець смажиться приблизно 2 хвилини.

1558-bliny-na-moloke-6 (1)

Тепер, коли Ви знаєте, як приготувати смачні тонкі млинці на молоці, можна самостійно скласти готові млинці в «стопку», перекладаючи кожен з них маленькими шматочками або ж, знову-таки, змащуючи кожен з них вершковим маслом – результат виходить дуже смачний. Як Ви бачите, рецепт приготування млинців на молоці дуже простий і не передбачає жодних суттєвих ускладнень в готуванні. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.