Млинці дріжджові

541_0129kdq_1873_6gi

Інгредієнти
750 мл молока
3 ч.л. сухих або 25 г свіжих дріжджів
1 ст.л. цукру
350-400 г борошна
3 яйця
100 г вершкового масла або маргарину
сіль

541_010082jax_1630_b
Приготування

Хоч з цими млинцями доведеться трохи повозитися, результат Вас порадує.
Млинці виходять тонкими, м’якими, дірчастими.
Подавати млинці можна як з солодкими, так і з солоними начинками – варенням, згущеним молоком, ікрою і т.д.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 20-25 млинчиків діаметром 21 см.

541_0282jax_1643_b
Молоко підігріти.
Воно має бути тепле, не гаряче.
541_0382jax_1650_b
У молоко додати дріжджі і цукор.
541_0482jax_1663_b
Додати 200 г борошна, перемішати.
541_0582jax_1668_b
Поставити опару в тепле місце.
Я наливаю в миску теплу воду, і в неї ставлю ємність з опарою.
541_0682jax_1677_b
Опара повинна добре піднятися (у мене на це пішло 20 хвилин).
541_0758vsy_1684_b
Відокремити білки від жовтків.
Білки поставити в холодильник.
Жовтки розтерти з маслом.
541_0858vsy_1693_b
Додати жовтки з маслом в опару, перемішати.
541_0958vsy_1696_b
Трохи посолити.
Додати решту борошна, перемішати. Тісто має бути не густим.
541_01058vsy_1703_b
Поставити тісто в тепле місце на 1 годину.
За цей час тісто кілька разів підніметься, його треба перемішувати і дати знову підніматися.
541_01158vsy_1711_b
Білки збити.
541_01252b74_1715_b
Додати білки в тісто, акуратно перемішати.
Якщо тісто густе, додати ще трохи теплого молока.
541_01352b74_1727_b
Сковороду розігріти, змастити олією.
Налити в середину сковороди трохи тіста, і обертаючи сковороду, розподілити тісто рівномірно.
541_01452b74_1749_b
Коли низ зазолотиться, перевернути млинець і посмажити з іншого боку.

Млинці можна подавати зі сметаною, можна фарширувати.
Тут можна подивитися, як і чим фарширувати млинці:
Млинці.

541_0129kdq_1873_6giПриємного апетиту!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.