Спрінг-роли з креветками

 

spring-rolly-s-krevetkami-7

Спрінг – ролами називають цілу групу азіатських закусок , які представляють собою начинку , загорнуту в млинець, рисовий папір або тонке тісто. Начинки можуть бути найрізноманітнішими , а самі роли – смаженими або свіжими . Сьогодні я пропоную вам в’єтнамську варіацію цієї страви – у сирому рисовому папері ( якщо що, шукати у відділах з інгредієнтами для азіатської кухні у великих супермаркетах ) .

Якщо вам хочеться , то замість описаного в рецепті соусу ви можете використовувати соус з цього рецепту.

Інгредієнти:

50 г сухої тонкої рисової локшини

300 г відварених і очищених креветок

1 довгий огірок

1 морква

1 / 4 качана салату айсберг (як варіант – пекінської капусти)

3-4 гілочки зеленого базиліка (тільки листя)

12 аркушів рисового паперу

Для соусу:

2 ст.л. соєвого соусу ( якщо він занадто солоний – додайте ще 1 ст.л. холодної води)

1 / 2 ч.л. кунжутного масла

1 ст.л. рибного соусу

2 ст.л. солодкого чилі – соусу

1 ч.л. дрібно натертого свіжого імбиру

Приготування:

spring-rolly-s-krevetkami-1

Рисову локшину заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин.

spring-rolly-s-krevetkami-4

Готуємо соус. Для цього змішуємо всі інгредієнти в мисочці . Якщо соус здасться вам занадто солоним – злегка розбавте його водою.

spring-rolly-s-krevetkami-2

Не дуже дрібно нарізаємо салат. Огірок і моркву тремо на корейську тертку або нарізаємо тонкою соломкою.

spring-rolly-s-krevetkami-3

Беремо лист рисового паперу , змочуємо його в холодній воді до розм’якшення. Кладемо на дошку. Зверху кладемо інгредієнти начинки (листя базиліка кладемо цілком). Загортаємо рол.

spring-rolly-s-krevetkami-5

Повторюємо з рештою листами рисового паперу і начинкою .

Подаємо відразу ж – при зберіганні рисовий папір , на жаль , висихає.

spring-rolly-s-krevetkami-7

Вимочуємо в соус – і їмо :)

spring-rolly-s-krevetkami

Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.