Курячий холодець

1001_0149gdy_8227_6hi

Ніжний, ароматний, дуже смачний холодець.
Курячі ноги і крильця треба обов’язково використовувати, завдяки їм холодець застигає. Хочу звернути увагу, що цей холодець виходить набагато ніжніший, ніж звичайний (зі свинини і яловичини), подавайте його відразу, як тільки дістанете з холодильника.
Подавати холодець можна з гірчицею, хріном, сметаною з часником.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.

Інгредієнти

1 кг курячих ніг
1 кг курячих грудок (на кісточці)
400 г стегенець
500 г крилець
300 г моркви
300 г цибулі
3 зубчики часнику
3 лаврових листки
5 горошин запашного перцю
сіль
1001_0100562oj_8082_p

Приготування

Курячі ноги залити 3 л води.
Закрити кришкою.
Варити (при слабкому кипінні) протягом 2 годин, періодично знімаючи накип.
Воду не підливати.

1001_0220odm_8094_p

Додати стегенця, грудку, крильця.
Варити (при слабкому кипінні) протягом 2 годин, накип знімати, воду не підливати.

1001_0320odm_8096_p

Цибулю крупно нарізати.

1001_0487hih_8100_p

Моркву крупно нарізати.

1001_0587hih_8104_p

До м’яса додати цибулю, моркву, перець, посолити.
Варити протягом 1 години.

1001_0750dp0_8114_p

Додати лавровий лист, варити протягом 15 хвилин.

1001_0850dp0_8119_p

Часник дрібно нарізати.

1001_0950dp0_8107_p

Грудки, стегенця, крильця вийняти з бульйону, остудити, м’ясо відокремити від кісток.
Дрібно нарізати.

1001_01050dp0_8130_p

Бульйон процідити.

1001_01150dp0_8126_p

У форму (я використовувала форму розміром 20 × 25 см) викласти м’ясо.

1001_01238qb7_8134_p

На м’ясо викласти часник.

1001_01338qb7_8137_p

Залити бульйоном (так, щоб бульйон покривав м’ясо).
Поставити в холодильник на 10-12 годин.

1001_01438qb7_8145_p

1001_01549gdy_8226_p

1001_0149gdy_8227_6hi

Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.