Фарширований перець на зиму

4620-farshirovannyy-perec-na-zimu-1

Консервувати можна на зиму не тільки помідори і огірки, а й, наприклад, солодкий перець. До речі, такий перець можна зробити і фаршированим і закатати його на зиму в банки, щоб в холодну погоду радувати себе ароматними і пікантними овочами.

Інгредієнти:

 болгарський перець 35 штук

капуста 3 штуки

часник 7 зубчиків

морква 3 штуки

зелень 1 пучок

олія рослинна 0,5 склянок

цукор 1 стакан

сіль 2 столових ложки

вода 1 літр

оцет 0,5 столових ложок

Приготування:

4620-farshirovannyy-perec-na-zimu-2

Насамперед потрібно зайнятися перцем. Ставимо в глибокій і широкій каструлі кип’ятити воду на плиту. Поки промиваємо перець. Можна це зробити як в холодній воді, так і в теплій. Важливо його добре почистити щіточкою, щоб не залишилося шматочків землі. Після слухаємо плодоніжки і насіння. Все ще раз промиваємо. До того часу вже повинна закипіти вода. Перець перекладаємо в металеве сито і встановлюємо його на каструлю так, щоб зтекла вода. Тоді перець добре пробланшуйте на пару.

 4620-farshirovannyy-perec-na-zimu-3

Займаємося начинкою для перцю. Для цього шинкуємо листи капусти і натираємо на тертці моркву. Після дрібними кубиками режим солодкий перець і трохи гіркого. Все перемішуємо і змішуємо руками з дрібно посіченою зеленью.

 4620-farshirovannyy-perec-na-zimu-4

Тепер начинку викладаємо в перці, і починаємо перці укладати в банки, при цьому чергуємо з зубчиками часнику. Попередньо банки потрібно простерилізувати. Після заливаємо розсолом. Для цього кип’ятимо воду і розчиняємо сіль і цукор, виливаємо рослинну олію і оцет. Кип’ятимо кілька хвилин і заливаємо перець. Тепер ставимо банки у велику каструлю і кип’ятимо. Після закочує кришками. Таке блюдо відмінно поєднується з різними видами м’яса, а також є відмінним доповненням до картопляного пюре. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.