Томатний соус

120213175134-1202131752221-p-O-italjanskij-tomatnij-sous

Цей соус є різновидом італійської томатної приправи, але його можна готувати на зиму. Він є справжнім відкриттям, коли у Вас немає зовсім часу і можна відварити пасту і полити таким вже готовим соусом і посипати зверху сиром. 

Інгредієнти:

 помідори  500 грам

цибулю 1 штука

часник 4 зубчики

томатна паста 140 грам

лавровий лист 2 штуки

базилік 1 столова ложка

орегано 0,5 столових ложок

коричневий цукор 1 столова ложка

оцет 2 столових ложки

сіль 1 чайна ложка

Приготування:

5695-tomatnyy-sous-na-zimu-v-multivarke-2

Готувати такий соус зручно в мультиварці, так як клопоту з перемішуванням і гасінням у Вас не буде. Отже, нам потрібно приготувати сік томатний. Для цього томати викладаємо в блендер і подрібнюємо їх. Ступінь подрібнення Ви можете самі регулювати. Якщо Ви хочете, щоб в соусі Ви могли відчувати шматочки помідорів, то тоді їх не варто подрібнити занадто сильно. Також для того, щоб у Вас не з’явилася непотрібна шкірочка, то потрібно її зняти відомим способом. Коли Ви будете розраховувати кількість соусу і томатного соку, то варто врахувати, що він увариться небагато. Отже, сік викладаємо в мультиварку і ставимо режим гасіння. Приблизно Вам буде потрібно близько шести годин. І лише за годину до готовності, коли сік увариться, то викладаємо кубики ріпчастої цибулі, а потім викладаємо часник і перець за смаком. Після нам потрібно покласти дві столові ложки томатної пасти, лавровий лист. Перемішуємо все і далі знову тушкуємо приблизно годину.

 5695-tomatnyy-sous-na-zimu-v-multivarke-3

Поки соус нудиться, то стерилізуємо банки і потрібно це зробити ретельно, так як соус може відразу зіпсується і довго не простояти. Коли у Вас закінчується програма з тушкуанням-гасінням, то відразу соус викладаємо по банкам. Варто використовувати маленькі банки. Після закочує їх кришками і можна закрутити по різьбі.

 5695-tomatnyy-sous-na-zimu-v-multivarke-4

Далі банки потрібно поставити на кришки і так встановити в тепле місце. Накриваємо їх теплою кофтою або ковдрою і так залишаємо, поки вони не охолонуть. Далі банки можна поставити як в холодильник і також можна спустити і в льох. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.