Сік із чорної смородини

 

4683-sok-iz-chernoy-smorodiny-na-zimu-1

Чорну смородину можна заготовити на тривалий термін у вигляді соку. В першу чергу він багатий вітамінами, а також володіє приємним смаком і ароматом. 

Інгредієнти:

 смородина 2 кг

цукор 500 грам

вода 300 грам

Приготування:

4683-sok-iz-chernoy-smorodiny-na-zimu-2

В першу чергу підготуємо ягоду. Нам потрібно її перебрати. Виймаємо всі листочки, а також гілочки і нестиглі ягоду. Після укладаємо її в миску і добре промиваємо. Потім нам потрібно отримати сік з ягід. Для цього починаємо легко м’яти її товкачем для картопляного пюре. Нам не потрібно порічкове пюре. Досить того, що ягідки просто лопнуть.

 4683-sok-iz-chernoy-smorodiny-na-zimu-3

Після викладаємо їх у велику каструлю і заливаємо водою. Коли вся суміш закипить, то даємо їй проваритися кілька хвилин. Тепер нам потрібно багато часу. Коли ягода проварилася, то поверх друшляка укладаємо вафельний рушник або марлю, яку складаємо в декілька шарів. Викладаємо ягідний сік і чекаємо, поки він повністю не стече в миску або в каструлю. На це знадобитися приблизно години чотири.

 4683-sok-iz-chernoy-smorodiny-na-zimu-4

Як тільки сік зтік, то загортаємо край і можна трохи закрутити рушник, щоб сік повністю вийшов. Каструлю з соком ставимо на плиту і включаємо сильний вогонь. Як тільки він закипить, то висипаємо цукор і постійно помішуємо. Можна це робити дерев’яною лопаткою, сік не повинен пригоріти до дна. За той час, поки сік кипить, вода випарується. Після розливаємо його по банках (які стерилізовані). Можна закрутити їх залізними кришками, а можна просто закрити капроновими. Сік на зиму готовий, ставимо банки обов’язково в холодне місце і приблизно через місяць можна відкривати. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.