Сушена вишня

4719-sushenaya-vishnya-1

Приготувати сушену вишню потрібно обов’язково це не тільки смачні ласощі, але і корисні. Її можна просто залишити на столі, щоб їли дітки і не боятися за шкідливі речовини, так як в ній зосереджені тільки корисні речовини. 

Інгредієнти:

 вишня 4 кг

 цукор 800 грам вода 1 літр

Приготування:

4719-sushenaya-vishnya-2

Підготуємо саму вишню. Ягоду викладаємо в миску і ставимо під струмінь води. Так як ягід знадобиться багато, то можна промивати їх порціями. Спочатку перебираємо, прибираємо ягоди що зіпсувалися і потріскані. Після невеликими порціями викладаємо в іншу емкість.

 4719-sushenaya-vishnya-3

Тепер нам потрібно позбутися від кісточок. Для цього з кожної ягідки прибираємо гілочку і трубочкою для соку виймаємо кісточку. Протикаємо нею ягоду і як тільки кісточка зміцнилася в трубочці, то її виймаємо. Звичайно, кісточки можна прибрати і іншим способом, який вам більше подобається, але за допомогою трубочки Ви зможете зберегти ягідки цілими.

 4719-sushenaya-vishnya-4

Як тільки всі ягоди обробили, то починаємо готувати сироп. Наливаємо воду в каструлю і ставимо на великий вогонь. Як тільки вода закипить, то ложкою висипаємо цукор в ємність, помішуємо. Знову чекаємо, поки сироп закипить, цукор обов’язково повинен розчинитися. Після викладаємо вишню і варимо приблизно її хвилин десять після закипання. Знову ж таки, якщо у Вас багато ягоди, то уварювати її можна також порціями.

4719-sushenaya-vishnya-5

Як тільки ягода звариться, то ополоником викладаємо її на друшляк і чекаємо, коли весь сироп стече. Так потрібно зробити з усією вишнею. А поки вистилаємо пекарській папір на деко і включаємо духовку.

 4719-sushenaya-vishnya-6

Вкладаємо вишню тонким шаром на деко, а після ставимо його в духовку. Спочатку на високій температурі запікаємо вишню години дві, а після робимо температуру нижче і ще випікаємо приблизно годин 12 або 16. При цьому, дверцята духовки обов’язково повинні бути прочинені, щоб випарувалася волога з ягід і не залишалася в духовці. Сушена вишня готова, ягідки стануть набагато меншого розміру, але смаку і аромату в них менше не буде. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.