Солоні кавуни

4654-solenye-arbuzy-1

Порадувати себе смачною і соковитою ягодою ви можете і в зимовий час. Для цього варто лише приготувати консервовані кавуни. Вам знадобитися мінімум інгредієнтів і трохи часу. Давайте розглянемо простий рецепт, як приготувати солоні кавуни.

Інгредієнти:

 кавун 1 штука

вода 1 літр

сіль 1 столова ложка

цукор 2 столових ложки

оцет 50 мл

Приготування:

4654-solenye-arbuzy-2

Спочатку потрібно підготувати ягоду. Купуємо кавун, достатньо середнього розміру. Промиваємо його в раковині. Так як солити будемо кавун з скоринкою, то промити його можна з використанням губки. Після нарізаємо його пластами, а кожен пласт нарізаємо на шматочки. Видаляти кісточки НЕ потрібно.

 4654-solenye-arbuzy-3

Це зробити можна тим способом, який Вам більше подобається. Після укладаємо в банки шматочки кавунів. Для приготування маринаду кип’ятимо деяку кількість води. Точно розрахувати, скільки Вам потрібно маринаду неможливо, так як це залежить від того, наскільки соковита ягода. Як тільки вода закипить, висипаємо сіль і цукор і постійно помішувати, поки повністю все не розчинитися. Також готуємо листики смородини, черешні, гілочки кропу, корінь хрону і чистимо кілька зубчиків часнику. Всі ці інгредієнти потрібно покласти на дно банки, тільки потім вкладати гарбузи.

4654-solenye-arbuzy-4

Після заливаємо маринадом. Робимо це обережно, щоб не отримати опік, можна скористатися спеціальною лійкою. Заливати банку до самого краю. Потім закриваємо кришкою. Можна залізної, а можна і капронової. Якщо Ви закривали залізної, то перевертаємо на кришку банку і ставимо, вкутавши в ковдру. Так залишаємо на два дні. Після ставимо в холодне місце. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.