Сливи консервовані

4652-slivy-konservirovannye-1

Способів, як консервувати сливи, існує дуже багато. Взимку цей фрукт подарує Вам багато вітамінів і сонячного настрою. 

Інгредієнти:

 сливи 7 кг

цукор 1100 грам

вода 4 літри

Приготування:

4652-slivy-konservirovannye-2

Спочатку нам потрібно підготувати фрукт. Для цього набираємо в таз води і викладаємо сливи. Всі сливи повинні бути цілими, чи не м’ятими і зрілими. Залишаємо на деякий час, потім промиваємо кожен фрукт, ножем прибираємо чорні крапочки і всі шероховатості.

 4652-slivy-konservirovannye-3

Як тільки всі сливи обробили, то укладаємо в банки. Попередньо їх готуємо. Також ставимо у велику каструлю і стерилізуємо. Потім викладаємо на стіл, застелений рушником. Також обробляємо.

4652-slivy-konservirovannye-4

Після готуємо сироп. Він досить простий. Ставимо в каструлі кип’ятитися воду. Як тільки закипіла, то висипаємо вказану кількість цукру. Все перемішуємо і кип’ятимо ще хвилин десять. Потім заливаємо сиропом сливи. Робити це потрібно акуратно, можна скористатися ополоником та спеціальної лійкою.
Після закочуємо машинкою і ставимо на підлогу, вкутавши ковдрою. Залишаємо на два дні. Після можна прибирати в льох або просто в холодильник. Але подавати на стіл фрукт можна тільки після того, як пройде приблизно місяць. Такі зливи можна вживати в цілому вигляді, достатньо просто перекласти в миску. Сироп виливати не варто, його можна пити як компот. Також сливи в холодну пору року можна використовувати в якості начинки в пироги, або до млинців. Вони зберігаються цілими. До речі, якщо Ви не любите витягувати зі слив кісточки, коли вони вже консервовані, то їх можна попередньо розрізати навпіл і витягнути кісточку, тільки після цього укладати в банки і заливати сиропом. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.