Сир янтар

 

4690-domashniy-plavlenyy-syr-yantar-1

Цей рецепт приготування плавленого сиру з російської кухні. Він має ніжний смак і ароматом. Взагалі плавлений сир незамінний на кухні. З нього можна приготувати велику безліч страв, таких як бутерброди, соуси, випічка, його можна розчинити в бульйоні і т.п. та й про користь такого продукту теж не можна замовчувати. Всім добре відомо, що сир багатий кальцієм, який просто незамінний для дітей. 

Інгредієнти:

  сир 500 грам

 молоко 0,5 склянок

 масло вершкове  2 столових ложки

  сіль  за смаком

  сода   0,5 чайних ложок

Приготування:

4690-domashniy-plavlenyy-syr-yantar-2

Для початку розімнемо виделкою сир, щоб не було грудочок. Потім додамо соду і розмішати. Наливаємо молоко і мішаємо до однородності.

4690-domashniy-plavlenyy-syr-yantar-3

Перекладаємо цю масу в каструлю і ставимо на слабкий вогонь. Обов’язково постійно помішуйте. Як тільки почне ця маса нагріватися, викладаємо в ній всі інші інгредієнти: масло і спеції. А ось які спеції можете вирішувати самі, якщо Ви любите гостре, то можна додати перці мелені або ж часник, роздавлений через часничницю. А можна насипати сушену зелень, наприклад кріп, паприку, кмин і т.д. Так само можна додати дрібно посічену шинку або салямі. Отже, розчиняємо всі компоненти на вогні. Як тільки вона стане гладкою і однорідною масою знімаємо з вогню. Поки він ще гарячий, його необхідно розлити по контейнерам.

4690-domashniy-plavlenyy-syr-yantar-4

Даємо сиру трохи охолонути, після чого закриваємо його кришками і відправляємо в холодильник. Там він повністю охолоне, після чого можна діставати і робити з нього ваше улюблене блюдо. Можна його добре заморозити і після нарізати на кубики, в такому вигляді подавати на стіл. Зберігається такий плавлений сир 5 до 7 днів, тому можна готувати відразу декілька порцій.  Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.