Повидло сливове

 

4703-povidlo-slivovoe-1

Повидло з слив, приготоване в домашніх умовах, зберігається довгий час. Його використання при приготуванні пирогів і тортиків виправдане, тому що при високій температурі не випливає з випічки.

Інгредієнти:

 сливи 3 кг

цукор 2 кг

вода 1,5 склянок

Приготування:

4703-povidlo-slivovoe-2

Можна повидло готувати з різних ягід або фруктів. Але найкращий варіант – це приготувати повидло зі слив. Ці фрукти добре переносять теплову обробку протягом тривалого часу, маючи приємний аромат. Для приготування цих солодощів потрібно купувати дуже стиглі сливи, які більш солодкі.

 4703-povidlo-slivovoe-3

Сливи спочатку необхідно промити в друшляку, використовуючи для цього холодну проточну воду. Після чого, сливи залишити в ємності для того, щоб стекла зайва вода. Далі, необхідно видалити кісточки, розламавши дуже акуратно кожну сливу на дві половинки.

4703-povidlo-slivovoe-4

Для приготування повидла нам потрібно взяти невелику каструлю. Налити в ємність воду. Поставити на середній вогонь каструлю з водою і насипати туди цукровий пісок. Все добре перемішати і довести сироп до кипіння.

 4703-povidlo-slivovoe-5

Потім будемо викладати в киплячий сироп. Слід варити повидло хвилин 20. За цей час фрукти розм’якнуть. Потрібно врахувати той факт, що перестиглі плоди будуть готуватися менше часу, ніж недостиглі. Размягшую зварені сливи потрібно перекладаємо  в блендер і подрібнимо. Потім відправляємо пюре зі слив в каструлю і варимо на середньому вогні, спочатку довівши сливове пюре до кипіння. Потім зменшити вогонь і варити пюре зі слив до повної готовності протягом години.

 4703-povidlo-slivovoe-6

Готовність нашого повидла можна перевірити, набравши невелику кількість в ложку і крапнувши на блюдце. Якщо повидло розтеклося, то його ще трохи потрібно буде проварити. Готове повидло не повинно розтікатися. Перекласти його в приготовані заздалегідь банки і закатати або закрити пластиковою кришкою і поставити в холодильник. Хороший десерт до чаю з печивом. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.