Повидло грушеве

4704-povidlo-grushevoe-4

Дуже смачне повидло, яке принесе задоволення Вам і всім близьким. Ніжне, ароматне, стане ідеальною начинкою для пирога або торта. Я вам пропоную рецепт, як приготувати повидло грушеве.

Інгредієнти:

груші  1 кг

вода  3 склянки

цукор  600 грам

лимонна кислота 4 грама

Приготування:

4704-povidlo-grushevoe-2

Отже, на самому початку миємо під проточною теплою водою все груші. Витираємо насухо їх кухонним рушником. Беремо в руки ніж і відрізаємо хвостики. Прибираємо шкірочку, ріжемо навпіл і виріжемо серцевину. Далі розрізаємо на шматки і викладаємо в кошик для бланширування, а в каструлю наливаємо води і ставимо на вогонь. Якщо у Вас немає такої кошички, то її можна замінити на шматок марлі. Тушкуємо в кошику 5 хвилин. За цей час шматочки стануть м’якими, тобто такими, як нам потрібно.

4704-povidlo-grushevoe-3

Тепер виймаємо з каструлі, чекаємо коли трохи охолонуть. Після цього беремо залізне сито і перетираємо через нього шматочки груш в чисту миску. Можна також подрібнити в блендері або м’ясорубки. З миски в каструлю з відваром. За бажанням цукор можна замінити на мед, але це залежить від смаків. Варимо на повільному вогні, поки маса не зменшиться в два рази. Не забуваємо помішувати під час варки.

 4704-povidlo-grushevoe-1

А поки уварюється повидло, помиємо і простерілізуем банки та кришки будь-яким способом, який вам подобається. Після цього, акуратно за допомогою столової ложки перекладаємо готове повидло по банкам і щільно закриваємо кришкою. Закриті банки ставимо на стіл і накриваємо рушником. Даємо охолонути в такому положенні протягом 2 днів. Після переставляємо в прохолодне місце, в таке як холодильник, льох. Дістаємо і викладаємо в гарну глибоку піалу. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.