Повидло абрикосове

4763-povidlo-abrikosovoe-6

Повидло – дуже смачний і ароматний десерт, який часто застосовується при виготовленні випічки і десертів. Як приготувати повидло абрикосове, Ви дізнаєтесь з рецепту нижче.

Інгредієнти:

абрикоси  1 кг

цукор  400 грам

лимонна кислота  1 чайна ложка

ванілін 10 грам

Приготування:

4763-povidlo-abrikosovoe-2

Для приготування повидла краще взяти свіжі зрілі абрикоси. Не беріть для цього рецепту підгнилі плоди. Потрібно перебрати фрукти, прибравши зіпсовані і відрізавши почорнілі місця.
Абрикоси насамперед потрібно промити теплою водою, виклавши чистий інгредієнт в глибоку миску.

 4763-povidlo-abrikosovoe-3

За допомогою ножа розрізати абрикоси на обробній дошці на 2 половинки. Акуратно руками дістати кісточки з плодів. Половинки абрикос викласти в глибоку кастрюлю.

 4763-povidlo-abrikosovoe-4

Каструлю з абрикосами поставити на маленький вогонь. Гасити фрукти, накривши кришкою до розм’якшення і виділення соку. Для того, щоб абрикоси не підгоріли, вливаємо трохи кип’яченої води. Періодично потрібно перемішувати ягоди ложкою. Тепер приступимо до процедури відділення шкірки від м’якоті абрикоса. Для цього потрібно спочатку остудити вміст каструлі. Викласти все в сито над великою мискою і за допомогою ложки протерти плоди через сито, залишивши шкурку на поверхні сита.

 4763-povidlo-abrikosovoe-5

Поставити на вогонь і випаровувати абрикосову масу, обов’язково помішувати її дерев’яною лопаткою і тримати на вогні приблизно годину. Повидло загусне. Тепер потрібно додати цукровий пісок. Тепер будемо варити всю суміш, поки повністю не розчиниться весь цукор. Повидло стане щільною консистенцією. Слідкуйте, щоб повидло не підгоріло. Готовність перевіряємо так: налити ложкою трохи суміші в тарілку, якщо при цьому воно не розтікається, значить готово. Хвилин за 5 до того, як суміш приготується, потрібно влити і перемішати ложкою, додавши пакетик ваніліну. Банки помити і простерилізувати і прокип’ятити кришки в сотейнику.

4763-povidlo-abrikosovoe-6

Готове абрикосове повидло розлити по чистим банкам і закатати за допомогою ключа для закачування (закручування). Остудити повидло до кімнатної температури, перевернувши дном вгору і накривши ковдрою. Дуже смачний десерт з ароматним чаєм. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.