Персики сушені

4781-persiki-sushenye-1

Персики в будь-якому вигляді – це смачно і корисно. Як приготувати персики сушені з фотографіями, дізнаєтеся нижче.

Інгредієнти:

 персики 1 кг

Приготування:

4781-persiki-sushenye-2

Обов’язково вибираємо ті плоди, які стиглі. Плоди спочатку потрібно перебрати, видаливши м’яті та підгнилі персики. Після цього персики обов’язково добре миємо, щоб не залишалося плям і сміття. Потім бажано кожен персик просушити кухонним паперовим рушником. Далі, виклавши плоди на дощечку для оброблення фруктів, використовуючи гострий ніж, розрізаємо персики на половинки кожен плід і потрібно вийняти кісточку. Якщо ж плоди маленькі, то кісточки можна не витягувати.  Духовку включити і нагріти до температури 65 градусів. Сухих фруктів виходить набагато менше, ніж свіжих. Взявши один кілограм персиків, на виході після сушки отримаємо всього двісті грамм.

4781-persiki-sushenye-3

Деко поставити на рівну поверхню і застелити папером для випічки. На папір необхідно викласти половинки персиків. Деко з персиками поставити в духову шафу хвилин на тридцять. Не забувайте кожні 10 хвилин помішувати персики дерев’яною кухонною лопаткою. Це необхідно для рівномірної сушки фруктів. Через півгодини духовку можна вимкнути і залишаємо персики остигати прямо в духовці приблизно пів години. Потім необхідно розігріти духовку ще раз і поставити туди деко з персиками. Повторюємо цей процес до того моменту, коли персики висушаться повністю. Персики можна висушити на сонці. Тоді мити плоди не потрібно. Їх просто викладаємо на папір і виставляємо під сонячні промені, переставляючи на ніч в кімнату.

 4781-persiki-sushenye-4

Сушені персики можна перекласти в скляні банки або паперові пакети. Готові сушені фрукти використовуємо для компотів або вживаємо в їжу під час перекусів. Сушені персики малокалорійне блюдо. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.