Панір – домашній сир

4604-panir-domashniy-syr-1

Взагалі рецепт цього сиру до нас прийшов з Індії. Це досить смачний, тонкий смак і аромат. Час приготування сиру досить малий, та й витрати мінімальні. А такий сир можна покришити і в салат і як самостійне блюдо, він скрізь хороший. 

Інгредієнти:

 молоко 1 літр

кефір 150 мл

Приготування:

4604-panir-domashniy-syr-2

Отже, для початку візьмемо каструлю і наливаємо в неї молоко. Ставимо на середній вогонь каструлю і доводимо молоко до кипіння. Тепер озброївшись ложкою і постійно помішуючи вливаємо кефір. Стежимо, щоб цівка була тонкою. Зменшуємо потужність вогню.

 4604-panir-domashniy-syr-3

Чекаємо 2 хвилини і дивимося, що у нас вийшло. Молоко і кефір перетворився на сир і сироватку. І коли це станеться, вимикаємо вогонь і прибираємо з плити. Головне, щоб молоко не перегрілися, а залишалося теплим. Тепер беремо чисту марлю і звертаємо її в 2-3 рази. Потім ложем її над іншою чистою каструлею, переливаємо сир з сироваткою в марлю. Так ми розділяємо ці два компоненти. Потім беремо за краї марлі і стягуємо їх. Далі перекладаємо його в чисту миску і зверху кладемо прес. Пресом у мене служить інша каструля з водою, у Вас же може бути і спеціальний прес. Кращий час витримки під пресом 4-5 годин. За цей час він стане єдиним комком.

 4604-panir-domashniy-syr-4

Усе, сир готовий. Це дуже ніжний і смачний сир. Він ідеально підходити до білого вина або шампанського. Якщо у Вас буде бажання, то при варінні до складу можна додати різні прянощі. А з сироватки можна зробити дріжджове тісто. Та й кефір можна замінити йогуртом або лимонним соком. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.