Огірки солоні

 

4618-ogurcy-solenye-holodnym-sposobom-1

Всі ми любимо продукти засолювання їсти взимку, але іноді влітку і восени не вистачає часу, щоб зайнятися заготовками з довгим кип’ятінням і настоюванням.  

Інгредієнти:

 огірки  1700 грам

 листя вишні  15 штук

   листя хрону 2 штуки

 часник  4 зубчики

 кріп 1 пучок

 сіль 50 грам

 цукор 1 столова ложка

Приготування:

4618-ogurcy-solenye-holodnym-sposobom-2

Спочатку займемося стерилізацією банок. Для цього ставимо їх у духовку на гриль або на звичайну решітку. Попередньо доводимо температуру до 100 градусів. У такому положенні банки повинні постояти десь хвилин 15 чи 20. Але можна простерилізувати тару і звичним для Вас способом. Значення великого спосіб стерилізації не має. А поки банки обробляються, потрібно підготувати інгредієнти. Чистимо кілька зубчиків часнику, промиваємо листя вишні і листя хрону. Також нам знадобиться і сам корінь хрону. Основним інгредієнтом стануть огірки. Їх ретельно миємо, можна як у холодній воді, так і в теплій, головне – використовувати щіточку, щоб в банку не потрапили частинки сміття та землі.

4618-ogurcy-solenye-holodnym-sposobom-3

Починаємо укладати огірки в банки. Витягуємо їх за кілька хвилин, скло повинне охолонути. Починаємо з парасольки кропу і декількох зубчиків часнику на дні. Після укладаємо щільно огірки і чергуємо їх з листям вишні та хрону і з шматочками кореня хрону. П’ять сантиметрів від краю банки залишаємо. Так буде зручно заливати рассолом.

 4618-ogurcy-solenye-holodnym-sposobom-1

Розсіл буде виконаний з холодної води. Для цього беремо вказану кількість води. Бажано, якщо це буде джерельна чиста вода, але якщо такої немає, то кип’ятимо звичайну воду і охолоджуємо. Розчиняємо у воді столову ложку цукру і солі. Заливаємо нею банки з огірками. Закриваємо пластиковими кришками і залишаємо. Тепер невеликий нюанс. Щоб огірки були хрусткими, потрібно влити столову ложку горілки. Але можна і обійтися, тоді смак огірків стане як у бочкових. Такі хрусткі і смачні огірки стануть відмінним доповненням до картоплі, прісної каші і навіть до м’яса. Насолоджуйтесь ароматами і хрускотом. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.