Мед з кавуна

4689-med-iz-arbuza-1

Це оригінальне і дуже смачне блюдо, яке можна їсти як самостійне, а також додавати до інших, наприклад в молочні каші. Порадуйте себе і своїх коханих незвичайним ласощами, які прийшло до нас зі східної кухні. Пропоную Вам розглянути рецепт, як приготувати мед з кавуна.

Інгредієнти:

 кавун 16 кг

Приготування:

4689-med-iz-arbuza-2

Отже, весь інвентар, з яким нам належить працювати, ми обшпарюємо окропом. Далі моєму все кавуни і протираємо їх кухонним рушником. Тепер над тазом розрізаємо кавуни, щоб зберегти всю рідину. Потім ложкою вискребают м’якоть в таз. Товкачем робимо пюре. Потім через залізне сито перетираємо отримане пюре, для того щоб прибрати косточки.

4689-med-iz-arbuza-3

Пюре, яке вийшло, протираємо через марлю і дрібне сито. Сік виливаємо в алюмінієвий таз. Сік повинен закипіти і весь час знімаємо піну з поверхні киплячого соку. Після кип’ятимо обов’язково ще три хвилини і знімаємо. Потім беремо чисту марлю і проціджуємо через неї остиглий сік. Знову повертаємо цей сік в алюмінієвий таз і ставимо тепер вже на маленький вогонь. Варимо 3-6 годин, поки маса не зменшиться приблизно в 6 разів. Повинна википіти вся зайва волога, стати густий і коричневого кольору. Незабутьте постійно помешівати.

 4689-med-iz-arbuza-4

А поки вариться мед, займемося стерилізацією кришок і банок, в яких ми будемо зберігати отриманий кавуновий мед. Отже, гарненько їх стерилізуємо і викладаємо поки на просте рушник і потрібно, щоб вони охололи. Коли кавуновий мед буде готовий, за консистенцією він буде нагадувати звичайний мед. Тепер коли він готовий перекладаємо його по банках. Щільно закриваємо кришками і відставляємо в сторону остуджувати. Зберігається такий мед в холодильнику. Подаємо на стіл в піалі. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.