Мариновані артишоки

4854-marinovannye-artishoki-1

Артишоки можна замаринувати і радувати себе їх незабутнім смаком протягом всього року.

Інгредієнти:

  артишоки 4 штуки

лимони  2 штуки

оцет  2 столових ложки

часник  2 зубчики

петрушка  1 пучок

 олія оливкова 300 мл

перець за смаком

вода 3 літри

Приготування:

4854-marinovannye-artishoki-2

Спочатку нам потрібно купити артишоки. Вибираємо тільки стиглі плоди. Які не зіпсовані. Спочатку викладаємо їх в раковину і промиваємо. Потім спеціальними кухонними ножицями обрізаємо верхні листочки і залишаємо суцвіття.

 4854-marinovannye-artishoki-3

Тепер відрізаємо верхню частину листя суцвіття і виймаємо ложкою ворсисті пелюстки. Робити це потрібно акуратно, щоб не вийняти м’якоть, яка найсмачніша. Тепер розрізаємо артишоки на половинки і вкладаємо їх в миску, в якій розчинений лимонний сік в простій воді. Так як артишоки швидко темніють при обробці, то лимонна вода дозволить уповільнити цей процесс.

 4854-marinovannye-artishoki-4

Ставимо кип’ятитися воду в каструлі і виливаємо туди артишоки, варимо їх на сильному вогні до готовності. А поки варяться артишоки, приготуємо заправку або маринад. Для цього в миску викладаємо петрушку, яку дрібно порубали. Після заливаємо її рослинним маслом, виливаємо в нього трохи лимонного соку, видавлюємо часник, солимо і перчимо і все перемішуємо.

 4854-marinovannye-artishoki-5

Як тільки артишоки зварилися, то викладаємо їх на дощечку, щоб вони охололи. Потім нарізаємо їх на невеликі шматочки і складаємо одразу в банку. Заливаємо маринадом і відправляємо в холодне місце. Маринований продукт буде готовий приблизно через місяць. Виймаємо його з банки і красиво викладаємо його на тарілку. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.