Маринований часник

 

4632-marinovannyy-chesnok-1

Часник, хоч і маринований, дуже корисний. Його можна вживати як закуску, так і на додаток до інших страв. Взагалі рецептготування маринованого часнику дуже простий, та й особливих витрат не вимагає. 

Інгредієнти:

 часник 2 кг

кріп 2 пучка

сіль 2 чайних ложки

цукор 2 чайних ложки

вода 2 склянки

оцет 1,5 склянок

Приготування:

4632-marinovannyy-chesnok-2

Отже, в якості підготовки підбираємо та миємо необхідну тару, в якій ми будемо зберігати часник, (стерилізувати). Існує кілька методів для стерилізації банок, і до якого методу вдаєтесь Ви – вирішувати Вам. Головне щоб банки були чисті, сухі, і стерилізувати треба не менше 15 хвилин. Далі ми очищаємо весь часник від шкірки і викладаємо його на друшляк. Своїм та даємо стекти зайвой рідині. А поки стікає рідина, приготуємо укріп.

4632-marinovannyy-chesnok-3

Беремо зелень і миємо її під струменем теплої води. Обтрушуємо і викладаємо на обробну дошку. Беремо чистий ніж і дрібно нарізаємо. Залишаємо на дошці. Далі ставимо на вогонь каструлю з водою і насипаємо туди цукор і сіль. Кип’ятимо 2 хвилини, поки спеції не розчинилися і засипаємо кріп і оцет, чекаємо, коли знову закипить. Як тільки закипить закидаємо часник і варимо протягом 5 хвилин-буде хрусткий і на протязі 7-8 хвилин-м’який. Як Вам до вподоби, так і робіть. Тепер, беремо шумівку в руки розподіляємо часник по банкам. Коли розклали, заливайте гарячим маринадом до верху банки. Потім беремо стерильні кришки і закручуємо ними банки. Перевіряємо щільність закриття банок шляхом їх перекидання. Тепер закутайте в ковдру і залишимо там охолонути. Після поміщаємо в холодильник на 3-4 дня і ваше блюдо готове до вживання. Термін зберігання такого продукту становить 3-4 місяці.

 4632-marinovannyy-chesnok-4

Це дуже оригінальне блюдо. Його можна додавати в піцу, супи і тому подібне. Якщо ж Ви хочете його подати як окрему страву, то його потрібно викласти в тарілку і полити олією пере подачею. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.