Маринована стручкова квасоля
Приготована квасоля не тільки смачне блюдо, але і корисне. Адже маринад зберігає більшість вітамінів в овочах, які нам так необхідні.
Інгредієнти:
квасоля стручкова 2 кг
часник 5 зубчиків
гвоздика 7 штук
перець горошком 5 штук
лавровий лист 6 штук
оцет 200 мл
цукор 200 грам
сіль за смаком
гірчиця 1 столова ложка
олія рослинна 100 мл
вода 1 літр
Приготування:
Отже, для початку помиємо квасолю. Для цього викладемо її в друшляк і промиємо під струменем проточної води і залишимо в друшляку так зіллється вся вода, яка нам не потрібна. Далі у кожного стручка ножем відрізаємо плодоніжки. Потім можна її порізати дрібніше, але це на ваш смак. Візьмемо глибоку миску і складемо в неї нарізану квасоля. Наливаємо в каструлю води і ставимо на вогонь. Солимо і чекаємо коли закипить. А коли це станеться опускаємо в воду квасолю. Тепер варимо молоду квасолю на протязі 8 хвилин, а не молоду на протязі 12-15 хвилин.
Коли відварилася квасоля, перекладаємо її на друшляк і чекаємо деякий час. Потім складаємо її в банку, в якій вона буде маринуватися. Далі чистимо часник і нарізаємо на невеликі шматочки, відправляємо шматочки часнику до квасолі. А тепер приготуємо маринад. У чисту каструлю наливаємо води і ставимо на вогонь. У той час, коли вода починає закипати засипаємо в неї цукор і сіль. Вимішуємо, поки крупинки не розчиняться. А коли закипить, засипаємо зерна гірчиці, наливаємо масло і оцет. Після даємо покипіти 3 хвилини і прибираємо з вогню.
Далі заливаємо гарячим маринадом. Після залишаємо на столі, для того, щоб вона охолола, і після цього щільно закриваємо кришкою. Потім ставимо в холодильник на добу. Квасоля буде готова після 24 годин, потім можна знімати пробу. А для гостей викладаємо потрібну кількість квасолі, поливаємо зверху олією і часником, роздавлений через давку. Таке частування потрібно ставити гостям холодним. Смачного!
Напишіть відгук