Малосольні огірки

4625-malosolnye-ogurcy-4

Хто ж не любить малосольні огірочки! Хрусткі, ароматні, так і манять до себе. Такі огірочки підходять до будь-якого застілля. Вони також гарні в деяких видах салату.

Інгредієнти:

 огірки 2 кг

сіль 1,5 столових ложок

вода 1,5 літрів

зелень 1 пучок

часник 10 зубчиків

Приготування:

4625-malosolnye-ogurcy-2

Звичайно ж, на самому початку готуємо огірочки. Їх ми миємо під прохолодною проточною водою і викладаємо в глибоку миску і заливаємо холодною водою на годину. Чистимо часник і нарізаємо великими шматочками. Всю зелень промиваємо під краном, викладаємо на кухонний рушник, щоб вбралася зайва волога.

4625-malosolnye-ogurcy-3

Тепер ретельно миємо ємність для засолювання огірків. А яка це буде ємність вибирати Вам, це може бути і банку і емальована каструля, справа ваша, головне, щоб огірки в неї займали 1/3 обсягу. Далі викладаємо в цю ємність третину зелені, потім огірочки, часник, потім знову зелень і так далі все чергуємо. Закінчуємо шаром зелені. Для поліпшення смакових якостей можна додати наступні приправи: перець чорний горошок, перець духмяний горошок, лавровий лист, гвоздику, перець чорний мелений. Все це залежить від вашого бажання і вашого смаку.

 4625-malosolnye-ogurcy-4

Потім у воді розчиняємо сіль. Цим розсолом заливаємо наші огірки. Накриваємо кришкою і зверху ставимо вантаж, наприклад банку з водою. Ставимо в прохолодне місце на 3-4 дні. Можна огірки залити не крутим окропом, це зменшить час засолювання на 1-2 дні. Після закінчення часу дістаємо огірки і викладаємо в тарілку. Зберігаються вони в холодильнику, для того щоб далі не засолювалися наші огірочки. Подаємо як доповнення до других страв. Добре поєднується з вареною картоплею. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.