Малосольні огірки

 

4626-malosolnye-ogurcy-na-zimu-6

Малосольні огірки на зиму – це відмінна заготовка, яку зможе приготувати будь-яка господиня. 

Інгредієнти:

 огірки 5 кг

вода 7 літрів

 сіль 7 столових ложок

часник 8 зубчиків

зелень 1 пучок

Приготування:

4626-malosolnye-ogurcy-na-zimu-2

Для засолювання найкраще підійдуть молоденькі огірочки середнього розміру. Для засолювання огірки салатних сортів не годяться. Огірки необхідно промити гарненько, можна для цього навіть використовувати щіточку. Потім з двох сторін відрізати кінчики і скласти в миску. Огірки залити холодною водою і залишити мокнути протягом двох годин. Це дасть можливість малосольним огірочкам вийти хрустящими.

 4626-malosolnye-ogurcy-na-zimu-3

Солити огірки будемо гарячим способом. Для цього нам знадобляться скляна або емальована ємність для засолювання. Зелень потрібно промити холодною водою. Часник очистити від лушпиння і сполоснути холодною проточною водою. Поставити кип’ятити в каструлі воду. Насипати туди повареної солі і розчинити її в окропі. Наш розсіл готовий.

 4626-malosolnye-ogurcy-na-zimu-4

В ємність для засолювання будемо викладати огірки і шари зелені по черзі. Тепер потрібно залити гарячим розсолом огірки. Розсіл повинен покрити повністю огірки. На огірки зверху поставити тарілку на яку поставити вантаж. Як вантаж використовується трилітрова банка з водою або камінь. Залишити маринуватися огірки на 2 доби при кімнатній температурі.

 4626-malosolnye-ogurcy-na-zimu-5

Тепер потрібно підготувати скляні банки для закачування. Банки потрібно добре промити з содою і простерилізувати, тримаючи над паром. Кришки потрібно також перед закочуванням прокип’ятити в невеликої ємності. Огірки виловити з розсолу і потім промити гарненько водою холодною і кип’яченою. Зелень і часник нам більше не знадобляться. Вони зробили свою справу – віддали свій аромат. Розсіл через марлю процідити і злити в каструлю. Розсіл закип’ятити, знімаючи при цьому піну. В стерилізовані банки викласти огірки, разом із зеленню і зубчиками часнику. Огірки слід викладати не надто щільно. Залити огірки киплячим розсолом і закрутити кришками, використовуючи для цього закаточну машинку. Тепер банки потрібно прибрати в тепле місце, вкутати чим-небудь теплим і перевернути вниз кришкою. Залишити їх на добу стигнути.

 4626-malosolnye-ogurcy-na-zimu-6

Тепер остиглі банки потрібно забрати на зберігання в льох. Перед подачею на стіл такі огірки потрібно дістати з банки і обов’язково промити чистою водою. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.