Малиновий джем

 

4655-malinovyy-dzhem-1

З малини можна приготувати величезну кількість різних страв. Але зимовими вечорами вас вона порадує своїм ароматом і смаком як джему. Такий джем можна подавати на солодких бутербродах на сніданок або взяти з собою для перекусу на роботі. Розгляньте простий рецепт, Як приготувати малиновий джем.

Інгредієнти:

 малина 1 кг

 цукор 500 грам

Приготування:

4655-malinovyy-dzhem-2

Спочатку потрібно підготувати правильно малину. Для цього викладаємо її в друшляк і починаємо промивати водою. Після потрібно висипати її на рушник. Це робимо для того, щоб стекла зайва вода і перебираємо ягоду. Прибираємо зіпсовані і непотрібні гілочки і листочки. Після викладаємо ягоду в миску і починаємо роздавлювати її товкачем. Але пюре теж не варто робити, потрібно натискати так, щоб ягода виділяла сік. Після засипаємо її цукром. Для того, щоб він швидше розчинився, можна використовувати цукрову пудру.

 4655-malinovyy-dzhem-3

Як тільки цукор повністю розчинився, то висипаємо суміш для утворення желе і все знову перемішуємо. Після ставимо миску на вогонь і кипіти, постійно помішуючи. Якщо у Вас миска емальована, то потрібно стежити, щоб ягоди не пригоріли до дна. Якщо почала утворюватися пінка, то її потрібно зняти ложкою.

 4655-malinovyy-dzhem-4

Як тільки суміш загусла, то можна вимикати вогонь і розкладати її по банках. Попередньо їх також потрібно підготувати. Для цього стерилізуємо тару, також обробляємо кришки. Розкладаємо джем і закочуємо кришками. Ставимо їх верх дном і накриваємо ковдрою. Так банки повинні постояти приблизно дня два, тільки після можна їх ставити в холодне місце. Наприклад, спустити в льох або поставити в холодильник. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.