Малинове желе

4656-malinovoe-zhele-bez-zhelatina-1

Приготувати смачне й ароматне малинове желе можна без використання желатину. Така смакота пригодиться як для приготування десертів, так і в якості смачного доповнення на сніданок. 

Інгредієнти:

 малина 1,5 кг

вода 100 мл

цукор 1 кг

Приготування:

4656-malinovoe-zhele-bez-zhelatina-2

Спочатку підготуємо малину. Попередньо її перебираємо, видаляємо зіпсовані і незрілі ягоди, листочки і гілочки. Промиваємо в холодній воді і залишаємо сушитися на паперовому рушнику. Після викладаємо в миску і починаємо розштовхувати товкачем. Потім засипаємо цукровою пудрою і все перемішуємо.

4656-malinovoe-zhele-bez-zhelatina-3

Укладаємо на друшляк марлю, яку звертаємо в кілька шарів. Після ложкою її перетираємо в миску. У нас повинна вийти суміш, в якій немає кісточок.

4656-malinovoe-zhele-bez-zhelatina-4

Ставимо цю суміш в каструлі або в мисці на великий вогонь. Варимо суміш до того моменту, поки вона не закипить. Постійно перемішуємо, якщо з’являється пінка, то її потрібно прибирати шумівкою або лопаткою. На це знадобиться приблизно хвилин сорок чи п’ятдесят. Готовність суміші можна перевіряти наступним чином. Ложкою на тарілку крапнути трохи джему, якщо вона не розтікається, то джем готовий.

 4656-malinovoe-zhele-bez-zhelatina-5

Поки суміш заварюється, то підготуємо банки. Ставимо їх стерилізуватися в духовку хвилин на п’ятнадцять. Але Ви можете зробити це будь-яким способом, який Вам більше подобається. Після того, як суміш стане густою, то розкладаємо її гарячою по банкам. Для цього скористаємося ополоником та спеціальної лійкою. Закручуємо банки залізними кришками, а можна закатати і ключем для консервації. Желе залишаємо під ковдрою остигати на підлозі. Приблизно тижнів через два желе можна діставати і їсти. Відмінно використовувати його в якості начинки для пиріжків і слойок. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.