Консервування зеленого горошку

4848-konservirovanie-zelenogo-goroshka-5

Консервація може бути самою різною, від різних овочів до фруктів. Я пропонуємо Вам розглянути рецепт, як приготувати консервований зелений горошок. Така оригінальна заготівля може стати гарніром і самостійної закускою на будь-якому святковому столі і під час дружніх посиденьок.

Інгредієнти:

 горошок зелений 1,5 кг

перець Капія 1 штука

сіль 1 чайна ложка

цукор 1 чайна ложка

вода 1 літр

Приготування:

4848-konservirovanie-zelenogo-goroshka-2

Отже, нам потрібно підготувати горошок і солодкий перець. Для цього перебираємо горошок і звільняємо його від стручків. Також нам потрібно промити солодкий перець і розрізати його спочатку навпіл, а потім нарізати його смужками або соломкою. Також в іншій ємності промиваємо горошок, щоб не було зіпсованого і сміття. А поки миємо всі потрібні нам інгредієнти, то ставимо в двох каструлях кип’ятити воду.

 4848-konservirovanie-zelenogo-goroshka-3

Як тільки закипіла перша каструля, то скидаємо в неї горошок і протягом трьох хвилин обварюємо його. А як тільки закипіла друга каструля, то висипаємо сіль і цукор, всі спеції і перемішуємо. Там варимо россол.

 4848-konservirovanie-zelenogo-goroshka-4

Коли горошок зварився, то викладаємо його в банки, які попередньо стерилізували разом з кришками. Після укладаємо по декілька соломинок солодкого перцю. Заливаємо розсолом і ставимо ще раз стерилізуватися банки у велику каструлю, приблизно хвилин пятнадцать.

 4848-konservirovanie-zelenogo-goroshka-5

Після того, як зазначений час пройшло, то виймаємо банки і закриваємо кришки.

Кілька днів зберігаємо горошок в теплому місці, щоб він природно остигав, а після спускаємо його в льох або ставимо в холодильник. Через місяць його можна буде їсти і викладати як гарнір або як закуску. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.