Консервований перець

4619-bystryy-konservirovannyy-perec-3

Кожна господиня має свій рецепт консервування овочів. Перець в якості домашньої заготовки стане відмінним доповненням як до першого блюда, так і простою, але пікантною закускою. 

Інгредієнти:

 болгарський перець 3 кг

вода 1 літр

оцет 1 столова ложка

 цукор 1 столова ложка

сіль 1 столова ложка

часник 8 штук

олія рослинна 1 стакан

Приготування:

4619-bystryy-konservirovannyy-perec-1

За традицією спочатку займаємося самим перцем. Його потрібно промити у воді. Розрізаємо перець навпіл і ставимо поки його в тарілці в стороні.

 4619-bystryy-konservirovannyy-perec-2

А поки готуємо сам маринад. Такий спосіб приготування маринаду є універсальним для консервування будь-яких овочів. Наприклад, можна таким способом приготувати на зиму, як баклажани, так і інші овочі. Ставимо кип’ятитися в воду в каструлі на плиту. Коли вода закипить, висипаємо сіль і цукор, розмішуємо і після доливаємо трохи оцтової есенції і рослинну олію. Перемішуємо і даємо суміші покипіти кілька хвилин. Після в ньому потрібно зварити кілька зубчиків часнику. Очищаємо його і нарізаємо дрібними кубиками.

4619-bystryy-konservirovannyy-perec-4

Тепер нам знадобляться банки. Їх потрібно простерилізувати зручним для Вас способом. Після починаємо в них вкладати перець, який вже порізали. Чергуємо шари перцю з листочками селери і нарізаними зубчиками часнику. Все заливаємо маринадом і залишаємо в теплому місці, закривши металевою кришкою, також можна закатати машинкою. Після стерилізуємо банки, а водяної бані хвилин п’ятнадцять. Таке частування може стати як самостійною закускою для посиденьок з друзями, так і прекрасним доповненням до картопляного пюре або м’яса. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.