Квашена капуста

4614-kvashenaya-kapusta-bez-uksusa-4

Як відомо оцет вбиває вітаміни в продуктах. Я ж Вам пропоную рецепт приготування капусти без оцту, що робить її набагато кориснішую. За смаковими якостями вона нічим не поступається будь-яким іншим, а навпаки набагато смачніша та, яка я приготувана з даного рецепту. Я хочу розповісти рецепт, як приготувати квашену капусту без оцту з фотографіями.

Інгредієнти:

 капуста 2 штуки

морква 4 штуки

часник 8 зубчиків

сіль 4 столових ложки

цукор 3 столових ложки

перець горошком 3 чайних ложки

лавровий лист 6 штук

вода 250 мл

Приготування:

4614-kvashenaya-kapusta-bez-uksusa-2

На самому початку займемося часником і морквою. Для цього почистимо їх від шкірки і помиємо під проточною водою, висушимо кухонним рушником. На обробній дошці за допомогою ножа нарізаємо тонкою соломкою моркву, діаметром близько 2 міліметрів. А часник ми просто розчавлюємо, але не розламуємо. Кожен інгредієнт викладаємо окремо в чисті миски.

4614-kvashenaya-kapusta-bez-uksusa-3

Капусту треба нашаткувати соломкою діаметром приблизно 5 міліметрів, чим тонше у Вас вийде тим краще. На стіл розстеляємо фольгу і викладаємо на неї капусту. Потім насипаємо по поверхні цукор і сіль. Знову все помнемо. Тепер беремо алюмінієву каструлю і в неї шарами викладаємо капусту, моркву і часник. Обов’язково вминаємо капусту кулаками. Кожен шар перчимо і ложем лавровий лист. Викладаємо в тарілку.

4614-kvashenaya-kapusta-bez-uksusa-1

Розігріваємо воду і розводимо в ній сіль. Температура води повинна бути приблизно 40 градусів. Вливаємо в каструлю з капустою. Зверху ставимо вантаж. Наприклад каструлю з меншим діаметром і поставимо на капусту. Наллємо води в маленьку каструлю. Ось Вам і прес. Залишимо каструлю в теплому місці на 3 дні. Кухня підходяще для цього місця. Не забуваємо робимо отвори для виходу газів. Після закінчення цього часу капуста буде готова. Побажанню перекладаємо в банки. Зберігається вона до 8 місяців. Подаємо на стіл, виклавши її на тарілку. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.