Квашена брусниця

 

4650-mochenaya-brusnika-1

Така смачна і повна вітамінами ягода як брусниця, годиться для консервації. Її можна їсти як в сирому вигляді, а також використовувати в якості начинки для пирогів або вареників, наприклад. 

Інгредієнти:

 брусниця 5 кг

вода 2 літри

цукор 300 грам

гвоздика 1 грам

кориця 5 грам

Приготування:

4650-mochenaya-brusnika-2

Підготуємо ягоди. Перебираємо їх, видаляємо зіпсовані і відбираємо нестиглі. Але їх можна не викидати і просто зварити кисіль або компот з іншими ягодами або фруктами. Після викладаємо її в миску і промиваємо холодною проточною водою. Не повинно бути гілочок і листочків.

 4650-mochenaya-brusnika-3

Миємо банки, краще використовувати літрові. Також їх миємо, і ставимо стерилізуватися будь-яким способом, який для Вас прийнятний. А поки залишаємо їх в стороні.

4650-mochenaya-brusnika-4

В давні часи таку ягоду готували в бочках. Але ми скористаємося банками. Для приготування сиропу кип’ятимо воду в каструлі. Після закипання, столовою ложкою починаємо викладати цукор. Помішуємо, поки він повністю не розчиниться. Сироп повинен стати в’язкий, як карамель. В банки викладаємо на третину або на половину ягоди. І заливаємо сиропом. Але він повинен постояти і охолонути, приблизно кімнатної температури. Так Вам зручно буде його заливати черпаком і банка не лусне від перепаду температур.

4650-mochenaya-brusnika-5

Як тільки сироп залили, то закриваємо банки пластмасовими кришками. Консервація буде готова приблизно через місяць, зберігаємо її в льосі, там де холодно. Або на нижній полиці холодильника. Подаємо в мисці, при цьому посипаємо ягоду цукровою пудрою. Але виливати сироп не варто, його можна пити як компот. До речі, якщо у Вас під рукою виявилося листя брусниці, то їх також можна покласти в банку. Але попередньо промити і обшпарити кіпятком. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.