Кабачки на зиму

 

4613-kabachki-na-zimu-1

Консервація з кабачків на зиму – варіант відмінної закуски. Як приготувати кабачки на зиму з фотографіями, розглянемо в моєму рецепті, викладеному нижче.

Інгредієнти:

 кабачки 2 кг

кріп 300 грам

хрін листя 4 штуки

перець чилі 4 штуки

часник 8 зубчиків

лавровий лист 4 штуки

перець духмяний 16 штук

вода 1,5 літрів

сіль 5 столових ложок

цукор 2 столових ложки

оцет 1 столова ложка

Приготування:

4613-kabachki-na-zimu-2

Нам бажано брати для цієї консервації молоденькі кабачки середнього розміру. Овочі промити водою бажано холодної, перекласти в миску, щоб вони там змогли обсохнути. Обрізати місця, де кріпилися суцвіття і плодоніжки. Тепер будемо викладати кабачки на дошку для нарізки овочів і нарізати гострим ножем кільцями. Далі, овочі викласти в глибоку миску.

4613-kabachki-na-zimu-3

Кропу і листя хрону вкласти в миску. Потім обдати зелень окропом із чайника. Воду злити. Струсити від зайвої рідини зелень над раковиною. Розділивши візуально зелень на чотири частини, розкласти її в стерилізовані банки. Промити перець чилі водою і по штучці покласти в кожну банку. Очистити від шкірки часник і покласти по банкам. Тепер потрібно викласти щільно кільця кабачків до горлишка.

4613-kabachki-na-zimu-4

Поставити каструлю з дистильованою водою. Як тільки закипить вода, каструлю знімаємо з плити. Воду залишилося розлити по банках, де вже складені наші кабачки. Вода має повністю покрити кабачки. Нехай овочі трохи постоять в окропі. Виділити їм для цього процесу хвилин 10. З кухонного рушника зробити жгут, обхопити банку і обережно злити воду в каструлю назад. Знову таки, потрібно довести в каструлі воду до кипіння, зменшити вогонь до середнього, додати сіль і цукор, а потім налити оцту. Протягом 10 хвилин варити маринад.

4613-kabachki-na-zimu-5

Тепер слід викласти по банкам спеції. Все залити гарячим маринадом. Банки накрити стерилізованими кришками і закупорити ключем для консервації. Перевернувши догори дном банки, поставити на стіл і накрити чимось теплим. Консервацію студити 2 дні. Вистигші банки переставити в прохолодне місце. Ці кабачки можна використовувати при приготуванні вінегретів, рассольников або просто як закуску до будь-якого гарніру. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.