Зелені помідори

4633-zelenye-pomidory-po-gruzinski-5

Зелені помідори по-грузинськи дуже смачна консервація на зиму. 

Інгредієнти:

 помідори 2 кг

перець пепероні 5 штук

часник 1 штука

петрушка 1 пучок

селера 1 пучок

кінза 1 пучок

сіль 200 грам

Приготування:

4633-zelenye-pomidory-po-gruzinski-2

Нам знадобляться для приготування консервації за цим рецептом зелені помідори. Томати промити водою і просушити паперовим рушником. Потім, взявши в руки ножик, бажано гострий, розрізати томати на обробній дощечці посередині майже до самої основи. Утворюються розрізи у вигляді кишеньки. Після цього, слід натерти кожен помідор сіллю зсередини і перекласти їх акуратно в чисту посудину.

4633-zelenye-pomidory-po-gruzinski-3

Приготувати цим часом начинку для фарширування помідорів. Помити перець пепероні, просушити його рушником і нарізати на обробній дощечці. Зелений кріп, петрушку, селеру і кінзу промити і просушити. Очистити часник ножем від лушпиння і покришити дуже дрібно. Всю приготовлену і подрібнену зелену масу, і часник помістити в миску і добре перемішати. Обов’язково необхідно брати перець пепероні зеленого кольору. Тільки зеленого. Часник можемо порубати дрібно гострим ножем або подрібнити на терці.

4633-zelenye-pomidory-po-gruzinski-4

Приблизно на один помідор піде столова ложка начинки. Помідорку акуратненько розвести і обережненько начинити приготовленою зеленою масою. Потім викласти нафаршировані зелені томати в глибоку каструлю, накрити целофаном і трошки придавити пресом. Накрити кришечкою і поставити в темному прохолодному місці. Помідори пустять сік самі, тому ніякого розсолу готувати не потрібно.

 4633-zelenye-pomidory-po-gruzinski-5

Зелені помідори обов’язково повинні простояти під пресом тижнів два. Тільки потім вони будуть повністю готові до вживання. Не забувайте кілька разів на тиждень перекладати міняти їх місцями. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.