Груші сушені

4714-grushi-sushenye-7

Сушені груші це солодке і корисне блюдо. Груші містять дуже багато вітамінів групи В, С, А, РР і інші корисні елементи – калій, залізо, цинк. Сушені груші низькокалорійні. 

Інгредієнти:

 груші  4 кг

вода  3 літри

цукор за смаком

Приготування:

4714-grushi-sushenye-2

Для сушки важливо взяти груші солодкі і стиглі з щільною м’якоттю. Добре підійде сорт груш Лісова красуня, Вікторія, Улюблениця.

 4714-grushi-sushenye-3

Для початку кожну грушу потрібно промити проточною водою і викласти в глибоку миску. Очистити інгредієнт від шкірки гострим ножем, вирізавши серцевину. Розрізати плід навпіл, видаливши кісточки.

4714-grushi-sushenye-4

Велику каструлю з водою поставити на великий вогонь і додати за смаком цукор. Помішуючи ложкою, дочекатися розчинення цукру. Далі, груші потрібно в окропі проварити. Після закипання води, зробити середній вогонь і руками акуратно викласти в каструлю груші. Проварити груші хвилин 15 до м’якості. Перевірити готовність можна за допомогою вилки. Дістати шумівкою плоди, переклавши в глибоку миску. Воду, в якій варилися груші, можна використовувати для компоту.

4714-grushi-sushenye-5

Груші викласти на паперовий рушник, щоб вони охололи, а рушник увібрав зайву вологу.
На дошці для оброблення фруктів гострим ножем нарізати груші маленькими шматочками. Форма шматочків може бути люба.

 4714-grushi-sushenye-6

Груші викласти на деко на невеликій відстані один від одного і включити духову шафу. В духовку поставити деко з грушами і сушити при температурі не вище 60 градусів. Готуємо в такому режимі плоди протягом 2 годин. Потім слід підвищити температуру духовки до 80 градусів і сушити, поки грушеві шматочки при натисканні на них дерев’яною лопаткою стануть виділяти сік. Процес може зайняти годин 12. Потрібно кожні 2 години перемішувати лопаткою груші. Якщо раптом груші почнуть темніти в духовці завчасно, потрібно зменшити температуру до 60 градусів і досушувати груші при цій температурі. Після цього, дістати деко з духовки, щоб груша охолола при кімнатній температурі. Далі, перекласти сушені груші в банку і закрити щільно кришкой.

4714-grushi-sushenye-7

Приготувати з такою груші можна узвари та компоти. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.