Груші консервовані

 

4884-grushi-konservirovannye-1

Багато господині славляться своїми продуктами консервації. Для того, щоб себе побалувати взимку різними фруктами, можна просто їх закатати в банку.

Інгредієнти:

груші  500 грам

оцет   100 грам

цукор  100 грам

сіль  1 чайна ложка

кориця  1 штука

гвоздика  6 штук

вода 1 стакан

Приготування:

4884-grushi-konservirovannye-2

Отже, спочатку підготуємо тару, в якій будемо закочувати фрукти. Стерилізуємо банки, а також потрібно проварити в окропі і кришки. Стерилізувати банки можна будь-яким способом, який Вам більше подобається.

4884-grushi-konservirovannye-3

Тепер підготуємо фрукти. Для цього викладаємо їх на стіл. Прибираємо ті фрукти, які ще зеленуваті. Так як для солодкої консервації потрібні тільки стиглі інгредієнти. Далі миємо їх і викладаємо в тарілку. Тепер розрізаємо груші на половинки. Ніжку прибирати не потрібно, вона може надалі стати в нагоді для прикраси. Відразу груші викладаємо в банки, вкладати потрібно щільно, щоб залишалося якомога менше вільного місця.

4884-grushi-konservirovannye-4

Приготуємо маринад, для цього в сотейник виливаємо воду, як тільки почали з’являтися бульбашки закипання, то потрібно вилити яблучний оцет, вмішати трохи солі і цукру. Варимо маринад приблизно двадцять хвилин.

4884-grushi-konservirovannye-5

Після того, як маринад готовий, то остигати йому давати не потрібно, відразу заливаємо ним груші в банках. Накриваємо банки кришками, ставимо їх у велику каструлю і заливаємо водою. Так їх стерилізуємо приблизно пів години. Як тільки зазначений час пройде, то можна закочувати кришками. Ставимо їх в холодніше місце, але накриваємо ковдрою, так тримаємо два дні, а після ставимо в льох. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.