Гриби на зиму

4670-griby-na-zimu-1

Як приємно взимку дістати смачні мариновані гриби, які обов’язково нагадають Вам літо, адже гриби зберігають тепло   літа що пройшло. Я хочу розповісти Вам рецепт, як приготувати гриби на зиму. Це незабутні смачні гриби, які розходяться на ура.

Інгредієнти:

 печериці 6 кг

вода 1 літр

 перець горошком 5 штук

гвоздика 5 штук

лавровий лист 3 штуки

оцет 2 чайних ложки

Приготування:

4670-griby-na-zimu-2

На початку обдадім окропом весь посуд, з яким нам належить працювати, а банки з кришками нам обов’язково потрібно простерилізувати. Тим способом, який Вам найбільш підходить. Коли ми це зробимо, приступаємо безпосередньо до грибів. Всі гриби нам потрібно почистити від бруду. Якщо у Вас великі гриби, то їх бажано розрізати на шматочки близько 3 сантиметрів кожен шматочок. Потім поміщаємо їх в миску і під проточною водою ретельно миємо, не пропускаємо ні один шматочок гриба. Тим часом ставимо каструлю, наповнену наполовину водою на вогонь і даємо їй закипіти, як тільки вода завирує, засипаємо всі гриби, їх потрібно добре проварити приблизно пів години. Потім зливаємо їх в друшляк. Даємо потім постояти 5 хвилин.

 4670-griby-na-zimu-3

Поки з грибів зливається зайва волога підготуємо маринад. У чисту каструлю виливаємо приблизно літр води і засипаємо всі необхідні спеціі- лаврушка, перець у вигляді горошку, гвоздика. Кип’ятимо його 3 хвилини. Потім засипаємо гриби і варимо їх ще 15 хвилин. Вливаємо оцет і чекаємо 2 хвилини. Ставимо на маленький вогонь.

4670-griby-na-zimu-4

Ложкою перекладаємо в приготовані банки гриби. Закриваємо кришкою. Перевертаємо, тим самим перевіряємо щільність закриття банки. Потім опускаємо на стіл і закриваємо товстою ковдрою. Як тільки минуло два дні, дістаємо і ставимо в прохолодне місце, це може бути хоч холодильник, хоч підвал. На стіл подаємо з рубаною зеленню. Це прекрасна закуска на столі. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.