В’ялені яблука

4709-vyalenye-yabloki-1

Такі яблука можна їсти з чаєм, замість цукерок. З них можна зробити смачний компот. Ними можна прикрасити торт, зробити з них начинку для пирога. Ось які чудовий в’ялені яблука. Я вам пропоную рецепт, як приготувати в’ялені яблука.

Інгредієнти:

 яблука  1 кг

цукор 1 стакан

Приготування:

4709-vyalenye-yabloki-2

Отже, беремо всі яблука і миємо їх під струменем теплої води. Гарненько сушимо їх за допомогою кухонного рушники. Викладаємо їх на стіл. Беремо ніж і розрізаємо яблуко на навпіл. І тепер залишені половинки яблука нарізаємо скибочками по 2 сантиметри кожен. І так проробляємо з кожним яблоком.

4709-vyalenye-yabloki-3

Тепер складаємо скибочки яблука в миску. Засипаємо зверху цукровим піском. Якщо ж Вам здалося, що цукру багато чи навпаки замало, то його кількість Ви можете самі регулювати. Кладемо зверху тарілку, щоб вона покривала яблука. Придавлюємо вантажем, наприклад пляшкою з водою, і ставимо на 12 годин на холодильник.

 4709-vyalenye-yabloki-4

Отже, після закінчення відведеного часу першим ділом ставимо духовку на розігрів до 65 градусів. І дістаємо миску з яблука з холодильника. Прибираємо пляшку й тарілку. Яблука дали сік, який необхідно злити. Ставимо деко на стіл і на нього викладаємо скибочки яблук так, щоб скибочки не торкалися одне одного. У розігріту духовку ставимо деко на 2, 5 години.

4709-vyalenye-yabloki-5

Після цього дістаємо деко з духовки і шматочки яблук перекладаємо на розстелену на стіл фольгу. Займе це приблизно 3-5 годин. Після беремо полотняний мішок і перекладаємо в нього яблука. Зберігаються вони в коморі не більше року. За необхідності відсипати потрібну кількість яблук, а решту прибираємо назад. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.