В’ялені помідори

4766-vyalenye-pomidory-1

Вялення-це відмінний спосіб зберегти продукти на зиму. При цьому способі заготівлі в продуктах зберігаються вітаміни, що дуже важливо. Його вживають як окрему страву, як закуска або в доповненні з іншим, наприклад: в підливі або начинка для пирога. 

Інгредієнти:

 помідори 1 кг

сіль за смаком

олія оливкова 3 столових ложки

часник 3 зубчики

перець за смаком

Приготування:

4766-vyalenye-pomidory-2

Спочатку підготуємо овочі. Помідори вибираємо не м’які, але стиглі, що не водянисті, але тверді. Їх потрібно добре помити, можна навіть в теплій воді, а після витерти насухо паперовим або кухонним рушником. Тепер займемося часником. Викладаємо часник на обробну дошку і за допомогою кухонного ножа розрізаємо дуже тонкими скибочками. Для тих хто любить гостріше, то можна часнику покласти побоільше.

 4766-vyalenye-pomidory-3

Після того, як овочі приготовані, приступаємо до нарізки помідорів. Якщо Ви вибрали не надто великі помідори, то кожен помідор розрізаємо навпіл, але якщо овочі великі, то їх можна порізати на більшу кількість частин. Тепер в кожній розрізаной частини необхідно прибрати насіння з серцевиною за допомогою ложки. Потім потрібно включити духовку на розігрів до 100 градусів. Знову переключаємось на помідори. Беремо чистий і сухий лист і застиляем на нього пекарний папір. Викладаємо помідори і посипаємо сіллю і сумішшю приправ. Потім поливаємо олією і ставимо їх в духову шафу приблизно на дві години.

4766-vyalenye-pomidory-4

А поки вяляться помідори, помиємо і просушимо банки і кришки, в яких будуть зберігатися помідори. Після закінчення відведеного часу вимикаємо духовку, а помідори діставати не будемо. Нехай там остигають. Далі дістаємо деко і викладаємо щільно в банки. Незаповнений простір заповнюємо маслом так, щоб воно покривало помідори. Тепер потрібно щільно закрити, відправити зберігатися в комору, льох або холодильник. Там вони довго можуть зберегтися. Подавати на стіл в красивій тарілці. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.