В’ялена диня

4711-vyalenaya-dynya-1

Влітку нас радують не тільки багато фруктів і овочів, але і з’являється пора приступати до заготовок. Поласувати смачною і ароматною динею Ви зможете і в холодну пору року. Наприклад, диню можна засушити.

Інгредієнти:

 диня 1,5 кг

Приготування:

4711-vyalenaya-dynya-2

Спочатку потрібно підготувати диню. Для цього беремо губку і миючий засіб, можна просте господарське мило. Гарненько промиваємо диню цілком, прополіскують водою і виймаємо з раковини. Після протираємо рушником, можна скористатися простим паперовим або кухонним.

 4711-vyalenaya-dynya-3

Розрізаємо диню спочатку навпіл, після виймаємо насіння і кісточки. Краще взяти просту ложку і зчистити все, а після насіння викидаємо. Тепер нарізаємо кожну половинку на пластини. Видаляємо шкірку з кожної пластинки і ту частину, яка зелена і її ми зазвичай не їмо. Після шматочки дині викладаємо на тарілку, піднос, велике блюдо, або на будь-яку іншу поверхню. Шматочки не повинні торкатися один одного, так що розкладаємо їх на відстані.

 4711-vyalenaya-dynya-4

Далі накриваємо тарілку марлею або будь-який іншою тонкою тканиною, добре підійде ситець або бавовна. Ставимо на вулиці в тінь влітку, а також можна залишити і в добре провітрюваному приміщенні. Шматочки з часом обов’язково перевертаємо. А накривати їх потрібно для того, щоб оси та інші комахи не пошкоджували шматочки. У підсумку через кілька днів вони стануть тонкими і в’яленими. Заготівля з фруктів готова. Її можна просто їсти, а також з такими шматочками фрукта можна заварювати смачний і ароматний чай. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.