Вишневе варення

 

4601-vishnevoe-varene-bez-sahara-1

 

Великий плюс в приготуванні цього варення полягає в тому, що його можна приготувати в будь-який час року. Для його приготування не потрібно цукру! А розходиться воно на «ура». Я хочу поділитися рецептом, як приготувати вишневе варення.

Інгредієнти:

 вишня 1200 кг

Приготування:

4601-vishnevoe-varene-bez-sahara-2

Отже, таке варення вариться на паровій бані. В яку побільше наливаємо води і поставимо на вогонь. Потім беремо заморожену вишню. Так-так, розморожувати її не треба. Викладаємо в маленьку каструлю і варимо півгодини на сильному вогні, потім зменшуємо до середнього вогню і варимо годину. Не забуваємо при цьому помішувати. Далі зменшуємо на маленький вогонь і варимо 1,5 години. Всього час варіння займе 3 години. За час варіння вишня дасть велику кількість соку, який випарується і вийде досить густе варення. Так що не лякайтеся, що на початку у Вас буде достатньо рідке варення, схоже на компот.

 4601-vishnevoe-varene-bez-sahara-3

Звичайно, можна скоротити час варіння до 2,5 годин, але воно вийде трохи рідкуватим. Якщо Вас це влаштовує, то сміливо можете знімати готове варення з вогню. Ще важливий один момент-це вода в каструлі. За нею теж потрібно дивитися і при необхідності добавляти.

4601-vishnevoe-varene-bez-sahara-4

Коли ваше варення буде готове, знімаємо каструлю з вогню і зверху накриваємо харчовою плівкою так, щоб плівка лягла на варення. Тим часом стерилізуємо банки і кришки. Все має бути чистим і сухим. І коли варення охолоне можна переливати його в підготовлені банки. Після цього поміщаємо банки в холодильник, де вони можуть зберігатися досить довгий час. Це варення має яскраво виражений смак вишні. Подається з чаєм або кавою як доповнення до основного десерту. Смачного!

 

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.