Варення з інжиру

1358371602_recept-vareniya-iz-injyra

Інжир своєрідний фрукт. Це плоди смоковниці, відомої як фігове дерево в країнах Середньої Азії, Грузії та берегів Криму. З будь-якого кольору інжиру варять варення, а також він може бути будь-якого ступеня зрілості, проте переспілі плоди краще використовувати, щоб приготувати повидло, желе або джем. У Грузії ці плоди сушать, і готують з них пастилу. Як приготувати варення з інжиру (рецепт з фото) ми докладно опишемо далі.

Інгредієнти:

 інжир 1 кг

цукор 1 кг

вода 3-4 столових ложки

лимонна кислота за смаком

 ванілін за смаком

Приготування:

1358371660_recept-vareniya-iz-injyra-1

Інжир промийте, а потім відріжте верхівки. (плодоніжки).

1358371601_recept-vareniya-iz-injyra-2

Потім його слід засипати цукровим піском. Потім додайте туди ж воду і поставте ємність (таз, каструлю) з інгредієнтами на невеликий вогонь. Дочекайтеся закипання і розчинення цукру (повної). Потрібно періодично помішувати варення з інжиру і знімати пінку.

1358371602_recept-vareniya-iz-injyra

Так слід зробити від чотирьох до п’яти разів, остуджуючи і знову кип’ятячи варення на невеликому вогні. В останній раз кип’ятити потрібно п’ятнадцять хвилин. Інжир при цьому ставатиме приємного янтарно-золотистого кольору, м’який і солодкий. Сироп прозорий, тягучий і густий. Також для того, щоб варення краще зберігалося, додайте лимонну кислоту (за смаком, але зазвичай 2-3 грам, не більше). А, для смаку можна покласти трохи ваніліну.

1358371682_recept-vareniya-iz-injyra-3

Остудіть варення з інжиру, тільки після цього акуратно розкладіть по сухій скляній тарі. Можна закатати залізними стерильними кришками, а можна і просто закрутити. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.