Варення з чорниці

 

4598-varene-iz-cherniki-1

Варення ідеальне доповнення до випічки і десертів. Варення можна зробити з фруктів і ягід. Вашій увазі пропонується рецепт, як приготувати варення з чорниці.

Інгредієнти:

 чорниця 1 кг

цукор 850 грам

вода 350 мл

Приготування:

4598-varene-iz-cherniki-2

Чорницю необхідно для початку перебрати, прибравши зіпсовані, перестиглі ягоди. Потім пересипати чорницю в глибоку велику миску і залити водою, краще холодною. Перемішати руками кілька разів ягоди у воді, щоб могли виплисти на поверхню листочки і сміття. Воду злити і пересипати ягоди в друшляк. Тепер будемо промивати чорницю проточною водою, залишивши ягоди на друшляку, щоб стекла вода.

 4598-varene-iz-cherniki-3

Потрібно тепер зайнятися сиропом. Тепер потрібно в окрему каструлю налити необхідну кількість в рецепті води. Поставити каструлю на плиту, включену на середню температуру і довести воду до теплого стану. Насипати в теплу воду цукру і гарненько перемішати кухонною дерев’яною лопаткою. Довести сироп до повного кипіння і проварити протягом 3 хвилин до повного розчинення цукрових крупинок.

 4598-varene-iz-cherniki-4

Чисту емальовану каструлю поставити на сусідню конфорку. Закрити каструлю чистою марлею, складеною в парочку шарів і перелити в неї гарячий сироп. Включити плиту на слабкий вогонь і довести сироп до стану кипіння. Потім потрібно викласти чорницю і перемішати за допомогою кухонної лопатки. Будемо починати варити варення. При цьому не забуваючи, прибирати піну, що утворюється. Для цих цілей можна скористатися столовою ложкою. Хвилин через 7 хвилин злегка збільшити температуру плити і варити ягоди ще протягом півгодини до повної готовності варення.

 4598-varene-iz-cherniki-5

Готовність варення можна перевірити кількома способами. Потрібно набрати невелику кількість ягідного сиропу і капнути на блюдце. Якщо варення свою форму не тримає і розтікається, то необхідно продовжити його варити. Ну а якщо крапля тримає форму, готово. При цьому піна збирається по центру каструлі, і не розходиться по краях, а чорниця розподіляється по всій поверхні каструлі рівномірно. Тепер можна вимкнути конфорку. Наше варення готове. З готового варення ще раз потрібно видалити піну. Наступний крок – розлити варення по банкам і закрутити. Гаряче варення намагайтесь розлити за допомогою черпака за заздалегідь вимитим і стерилізованим скляним банкам, накрити чистими кришками і щільно закрутити за допомогою ключа для консервації. Перевернути догори дном банки і поставити остигати, накривши рушником при кімнатній температурі.

4598-varene-iz-cherniki-6

Відкрити баночку варення, розлити по піалах і подати з чашечкою чаю. Смачного!

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 ЗіркиУРА!!! 5 Зірок (Оцените пожалуйста)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.